//

Gezondheid & vitaliteit


Bedrijven die werk maken van de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers plukken daar direct de vruchten van. Het zorgt voor drie belangrijke verbeteringen namelijk meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat medewerkers de regie nemen over hun eigen gezondheid en vitaliteit is ze bewust te maken van gezondheid en vitaliteit: “Hoe is het gesteld met mijn vitaliteit? Hoe gezond/vitaal ben ik voor mijn organisatie nu en in de toekomst?” Als bedrijf wil je graag dat medewerkers hierover nadenken en er mee aan de slag gaan.

WAT BIEDEN WIJ?

Vitaliteitscheck
De specifiek voor productiemedewerkers ontwikkelde vitaliteitscheck maakt duidelijk hoe het gesteld is met de vitaliteit, het houdings- en bewegingsapparaat en de stabiliteit van het lichaam. Medewerkers ontvangen praktisch inzicht en een advies om direct aan de slag te gaan met hun gezondheid en vitaliteit.

Vitaliteitsroute
Hoe fitter de medewerkers zijn hoe beter ze op hun werk presteren en functioneren. Door een vitaliteitsroute te doorlopen ontstaat actie en verspreiding van gezondheid en vitaliteit. Deze vitaliteitsroute bestaat uit de volgende thema’s:

  • Voeding is een belangrijk onderdeel van ons leven. Veel mensen denken dat ze gezond eten. De werkelijkheid is vaak anders. Juiste voeding zorgt ervoor dat we onszelf fit en gezond voelen. Wat zijn de eetgewoonten van medewerkers en hoe kun je deze eenvoudig veranderen?
  • Slaap heeft een enorme invloed op de prestaties van medewerkers. Bij werken in ploegendiensten kan het slaapritme flink verstoord worden. Hoe krijgen medewerkers ondanks onregelmatige diensten toch voldoende slaap? Door het aanbrengen van kleine veranderingen in het slaappatroon wordt al snel een kwalitatief betere slaap gerealiseerd.
  • Bewegen jouw medewerkers voldoende? Ruim 40% van de werkende Nederlanders beweegt niet voldoende. Zet medewerkers aan het denken en ontvang praktische tips en handvatten om met het onderwerp beweging aan de slag te gaan.
  • Stress wordt door iedereen anders ervaren. De medewerker krijgt inzicht in het leren omgaan met stress en biedt ondersteuning in het vinden van een balans in de dagelijks terugkerende strijd van alles wat op ons afkomt.

Meer weten over gezondheid en vitaliteit?
Wil je meer weten over hoe GOC kan helpen met vraagstukken rond gezondheid en vitaliteit? Neem dan contact op met Astrid de Rover per e-mail of per telefoon: 0318-539106. Zij helpt je graag verder.