Procesoperator vouwplakken (machine operator)


Procesoperator vouwplakken (machine operator)

Algemeen:

Vouwplakkers vervullen een spilfunctie in het verpakkingsbedrijf. Zij zijn degenen die ervoor moeten zorgen dat er onder tijdsdruk en wisselende omstandigheden producten van de machine komen die voldoen aan de normen en eisen van de klant en het eigen bedrijf. Dat vraagt nogal wat van een vouwplakker.

In de verpakkingstechniek is specifiek vakmanschap en materialenkennis absoluut noodzakelijk als basis voor het laten draaien van de vouwplakmachine. Om die reden neemt het aanleren van vaktechnische handelingen en het ontwikkelen van kennis, die nodig is om goed te kunnen functioneren als vouwplakker, een heel belangrijke plaats in. Naast deze vaktechnische onderwerpen is er ook een deel gereserveerd om te ontwikkelen tot procesoperator.

Een procesoperator die in staat is om voor zichzelf en voor de organisatie een meerwaarde te creëren door een proactieve, analytische en oplossingsgerichte werkhouding te ontwikkelen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de toekomstige vouwplakker leert geautomatiseerde processen professioneel te besturen.

Voor wie is de opleiding procesoperator vouwplakken bedoeld?

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor vouwplakkers die al enige ervaring hebben aan een vouwplakmachine. Zodat ze kunnen helpen om het productieproces nog beter, sneller of slimmer te maken.

Wat leer je tijdens de opleiding procesoperator vouwplakken?

Tijdens deze opleiding leer je competenties op het gebied van vakdeskundigheid, materialen en middelen inzetten, onderzoeken en analyseren, instructies en procedures opvolgen, plannen en organiseren, samenwerken en overleggen met leidinggevenden en team, kwaliteit leveren en hiervoor ook verantwoordelijk zijn en het continue zoeken naar mogelijke verbeteringen in het productieproces en de eigen werkomgeving.

Wat is het niveau van de opleiding procesoperator vouwplakken?

Als je de opleiding succesvol hebt afgesloten krijg je het branche-erkende GOC-certificaat Procesoperator vouwplakken.

Wat is de duur van de opleiding procesoperator vouwplakken?

De opleiding duurt 14 dagen en wordt afgesloten met een examendag. Het examen bestaat uit het inleveren van een portfolio met gemaakte opdrachten. Ook maak en presenteer je een voorstel waarin je uitlegt hoe het productieproces bij jouw bedrijf verbeterd kan worden.

Tijdens de opleiding staan 3 onderwerpen centraal:

  • basis grafimediaproces
  • productie realisatie
  • productie optimalisatie

€ 4.620,- (excl. btw)

Bestaat uit:

  • leskosten
  • literatuur & materiaal
  • online leeromgeving
  • catering

Subsidie mogelijkheden

In de opleiding ontwikkelen deelnemers zelf een concreet verbetervoorstel voor het productieproces in hun bedrijf. Eric dacht na over het verkorten van de insteltijd. “We beginnen blanco aan nieuwe orders, zonder gebruik te maken van informatie over eerder geproduceerde orders. Door instelgegevens te verzamelen creëren we een mogelijkheid om de vouwplakmachine sneller te stellen bij repeat orders.”
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Eric Kuijpers, De Budelse packaging & print

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Zelfanalyse, opdrachten, discussie, ervaringsuitwisseling en inbreng eigen praktijk maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

De opleiding duurt 14 dagen (exclusief praktijktoetsing in het bedrijf).

Het examen bestaat uit portfolio opdrachten en een verbetervoorstel ontwikkelen en presenteren.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Procesoperator vouwplakken.

Inschrijfformulier

Plaats en data

10 februari 2022, Veenendaal

3 maart 2022, Veenendaal

 

 

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 201 749

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen