//

Intro webdesign


Intro webdesign

Algemeen:

De tijd dat bedrijven alleen een website hadden om zich te profileren, ligt ver achter ons. Internet is hét communicatiemiddel van de 21e eeuw. Waar vrijwel iedereen in Nederland internetgebruiker is, krijgen ook steeds meer mensen er op een andere manier mee te maken. Bijvoorbeeld als opdrachtgever of begeleider van projecten waarbij internet als communicatiemiddel wordt ingezet. Of misschien wil je onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn zelf met de ontwikkeling van internetpagina’s aan de slag te gaan. In de cursus Intro webdesign vergaar je algemene kennis over alles wat er komt kijken bij het voorbereiden en het daadwerkelijk produceren van websites.

Voor wie is de opleiding intro webdesign?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die zich bezig wil gaan houden met het verzorgen of begeleiden van webprojecten. Door zelf websites te gaan ontwerpen en produceren of door dit als opdrachtgever aan externe partijen uit te besteden.

Wat leer je tijdens de opleiding intro webdesign?

Je maakt kennis met de functies van websites, de aspecten van webdesign en de huidige ontwerptechnieken en technische aspecten van internet. Je leert een Internet-Project-Plan (IPP) te maken. Hierin verwoord je functie, doel en doelstelling van de website. Op basis van die bevindingen maak je keuzes in vormgeving, techniek etc. Om een IPP te kunnen schrijven hoef je niet daadwerkelijk een website te kunnen bouwen, maar moet je wel de verschillende technieken en de voor- en nadelen hiervan weten. Daarom maak je kennis met diverse soorten websites; statische, dynamische en flash-websites komen aan bod. Ook hiervan leer je de voor- en nadelen kennen. Je leert over het kleurgebruik en gebruik van afbeeldingen, animaties en illustraties in websites. En natuurlijk komt ook de tekst aan de orde. Je leert aan welke voorwaarden teksten moeten voldoen om goed gelezen te worden op een beeldscherm.

Wat is het niveau van intro webdesign?

Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Wat is de duur van de opleiding?

3 dagen

Tijdens de opleiding staan 2 onderwerpen centraal:

  • introductie internet
  • ontwerp website
  • voorbereiding productie website

€ 1.000,- (excl. btw)

Bestaat uit:

  • leskosten
  • literatuur & materiaal
  • online leeromgeving
  • catering

Subsidie mogelijkheden

‘Je moest zelf het plan schrijven, daarna de website ontwikkelen in css en html en vervolgens het ontwerp omzetten naar WordPress’, vertelt vormgever en dtp’er Silke van Lohuizen. ‘Wij kunnen bedrijven hierdoor voortaan een volledig op maat gemaakte website aanbieden, die er niet uitziet zoals al die andere WordPress-websites met standaard templates.’
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Silke van Lohuizen, BrugMedia

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

3 dagen

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Inschrijfformulier

Plaats en data

24 april 2023, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen