//

WordPress voor vormgevers


WordPress voor vormgevers

Algemeen:

In deze training frissen we even kort de basisprincipes van HTML en CSS op, waarna we direct starten met het installeren van WordPress op een offline-server op uw eigen computer én op een domein van een hostingprovider. Ook wordt ingegaan op vereisten bij het afsluiten van hostingcontracten. Vervolgens zoomt de training in op de inrichting van de website met functionaliteiten die door plugins en widgets kunnen worden toegevoegd. De vormgeving wordt gerealiseerd door de installatie van ‘themes’ of ‘thema’s’ die de website haar aangezicht geven.

Voor wie is de opleiding WordPress voor vormgevers?

De training WordPress voor vormgevers is gericht op vormgevers die werkzaam zijn in de grafimediasector en die naast de grafische producten en diensten ook websites aan hun cliënten willen aanbieden. WordPress biedt hiervoor een prachtige basis.

Wat leer je tijdens de opleiding WordPress voor vormgevers?

De standaardoplossingen met de gangbare theme’s, widgets en plugins echter, komen doorgaans slechts gedeeltelijk tegemoet aan de specifieke wensen van zowel vormgever als opdrachtgever. De praktijk vraagt dus van grafimedia vormgevers dat zij ingrijpen in de vorm en de functionaliteit van WordPress en de gebruikte themes en plugins. De training zoomt hiervoor uitgebreid in op het werken met Cascading StyleSheets (CSS) waarmee de vorm en functionaliteit volledig naar eigen inzicht kan worden aangepast. Ten slotte wordt aandacht besteed aan het maken van back-ups, zoekmachine-optimalisatie( SEO) en natuurlijk WebSecurity. Na afloop van deze training kun je zelfstandig een volledig functionele website opleveren aan je cliënten.

Wat is het niveau van WordPress voor vormgevers?

Na afloop van de opleiding ontvang je een branche-erkend certificaat.

Wat is de duur van de opleiding?

8 dagen

Tijdens de opleiding staan 3 onderwerpen centraal:

 • Front-end developer
 • web developer
 • websiteproductie

Dag 1 en 2: basiskennis HTML en CSS
Dag 3 t/m 8: werken met WordPress

 

€ 2.795,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Subsidie mogelijkheden

‘Wij kunnen bedrijven hierdoor voortaan een volledig op maat gemaakte website aanbieden, die er niet uitziet zoals de WordPress-websites met standaard templates.’

Aanpak:

De opleiding is sterk praktijkgericht opgebouwd. Je houdt je bezig met het vervaardigen van een volledig functionele website met WordPress. Na afloop van deze training kun je zelfstandig een professionele responsive website opleveren aan je klanten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

8 dagen

Toetsing en afsluiting:

De evaluatie bestaat uit een portfolio-deel en een examen-deel:

 • Het portfolio-deel betreft een succesvol en compleet opgeleverde website die gedurende de opleiding tot stand is gekomen, waarin alle in de opleiding behandelde facetten aanwezig zijn.
 • De examen-presentatie bestaat uit een werkelijke ‘klant-productie’:
  een WordPress-website aan de hand van een eigen cliënten-casus.

Na afloop van de opleiding ontvang je een branche-erkend certificaat.

Inschrijfformulier

Plaats en data

7 september 2022, Veenendaal en online

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen