//

Gezondheid & energie


Bedrijven die werk maken van de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers plukken daar direct de vruchten van. Want gezonde medewerkers zijn 18% productiever en verzuimen 27% minder.

Een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat medewerkers regie nemen over hun eigen gezondheid en vitaliteit is ze bewust hiervan te maken, zodat ze ermee aan de slag kunnen. Dat kan met ons aanbod.

Wil je als organisatie fitte medewerkers? Of de fysieke belasting verbeteren en aandacht geven aan medewerkers in onregelmatige diensten? Create your future biedt hiervoor diverse mogelijkheden.

WAT BIEDEN WIJ?

Vitaliteitsroute
Hoe fitter de medewerkers zijn hoe beter ze op hun werk presteren en functioneren. Door een vitaliteitsroute te doorlopen ontstaat actie en verspreiding van gezondheid en vitaliteit. Deze vitaliteitsroute bestaat uit de volgende thema’s:

  • Voeding is een belangrijk onderdeel van ons leven. Veel mensen denken dat ze gezond eten. De werkelijkheid is vaak anders. Juiste voeding zorgt ervoor dat we onszelf fit en gezond voelen. Wat zijn de eetgewoonten van medewerkers en hoe kun je deze eenvoudig veranderen?
  • Slaap heeft een enorme invloed op de prestaties van medewerkers. Bij werken in ploegendiensten kan het slaapritme flink verstoord worden. Hoe krijgen medewerkers ondanks onregelmatige diensten toch voldoende slaap? Door het aanbrengen van kleine veranderingen in het slaappatroon wordt al snel een kwalitatief betere slaap gerealiseerd.
  • Bewegen jouw medewerkers voldoende? Ruim 40% van de werkende Nederlanders beweegt niet voldoende. Zet medewerkers aan het denken en ontvang praktische tips en handvatten om met het onderwerp beweging aan de slag te gaan.
  • Stress wordt door iedereen anders ervaren. De medewerker krijgt inzicht in het leren omgaan met stress en biedt ondersteuning in het vinden van een balans in de dagelijks terugkerende strijd van alles wat op ons afkomt.

Vitaliteitscheck
De specifiek voor productiemedewerkers ontwikkelde vitaliteitscheck maakt duidelijk hoe het gesteld is met de vitaliteit, het houdings- en bewegingsapparaat en de stabiliteit van het lichaam. Medewerkers ontvangen praktisch inzicht en een advies om direct aan de slag te gaan met hun gezondheid en vitaliteit. 

De basis vitaliteitscheck bestaat uit diverse individuele gezondheidsmetingen zoals gewicht, BMI, spiermassa, vet%, BMR en metabolische leeftijd. De meting levert veel inzicht op voor de medewerker om eventuele veranderingen door te voeren. Deze check kan worden uitgebreid met diverse metingen afgestemd op de medewerkers en werkzaamheden in de organisatie en de resultaten van de RIE.

Programma verlagen fysieke belasting
In dit programma pak je als organisatie stapsgewijs de fysieke belasting aan. Na een oriëntatie van de werkzaamheden volgt een workshop waarin de medewerkers aan de slag gaan met het verbeteren van hun bewegingstechnieken. Vervolgens krijgt iedere medewerker tijdens een werkplekbezoek van een fysiotherapeut individueel advies om beter/anders te bewegen met als doel de fysieke belasting te verminderen

Workshops
In deze workshops gaan we actief aan de slag met het versterken van de bewustwording op het thema en wordt actief gewerkt aan mogelijke verbeteringen. Voor medewerkers in ploegendiensten of fysiek vermoeiende werkomstandigheden hebben we een aangepast programma.

Thema’s: slapen, onregelmatige diensten, voeding, werkstress, bewegen, arbeidsomstandigheden, stress, fysieke en mentale belasting.

Coachingsgesprek vitaliteit
Tijdens het coachingsgesprek vitaliteit helpen we de medewerker op weg naar meer persoonlijke energie. Bijvoorbeeld op het gebied van slapen, voeding, beweging, stress of anders. We stimuleren en motiveren de medewerker om regie te nemen en zelf stappen te zetten om zijn/haar persoonlijk doel te realiseren. 

Meer weten over gezondheid & energie?

De workshops en het vitaliteitstraject worden afgestemd op de situatie in jouw bedrijf en ze worden geleid door vitaliteitsdeskundigen die de grafimediabranche kennen. Je kunt tot 35%, en voor KVGO-leden zelfs 75%, van de kosten terugkijken via de MDIEU-subsidieregeling.

Wil je meer weten over hoe GOC kan helpen met vraagstukken rond gezondheid & energie? Neem dan contact op met Astrid de Rover per e-mail of per telefoon: 0318-539106. Zij helpt je graag verder.