Algemene informatie & subsidies


Subsidies

Alle actuele subsidiemogelijkheden op een rijtje!

Verandering is de enige constante in de wereld van vandaag. Innovaties volgen elkaar steeds sneller op. Vakkennis veroudert eerder en klanten worden kritischer. We moeten langer doorwerken en de baan voor het leven maakt plaats voor een leven vol banen. De uitdaging is om voortdurend in ontwikkeling te blijven. Als werkgever én werknemer. Zodat iedereen toekomstbestendig wordt en blijft! De recente ontwikkelingen laten meer dan ooit zien hoe belangrijk het is om snel in te kunnen spelen op veranderingen en het  benutten van nieuwe kansen.

Dankzij tal van subsidies en kortingsregelingen kosten investeringen in toekomstbestendigheid minder dan je denkt. Het A&O Fonds Grafimediabranche biedt tal van subsidieregelingen die van toepassing zijn op een groot deel van het GOC aanbod. Zo bedraagt de subsidie voor printmediaopleidingen 40% voor KVGO- en voormalig ZSO-leden (tot 2024).  Voor bedrijven die onder de cao voor kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf vallen, is er ook een subsidieregeling via FCB (zie hieronder).

A&O Fonds Grafimediabranche subsidieregelingen

Naast de reguliere subsidie van het A&O Fonds voor printmediaopleidingen is tot het voorjaar 2022 gebruik te maken van de Zilveren Kruis regeling voor vitaal en gezonder werken. Vanaf 2022 is gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling. Het A&O Fonds heeft een subsidie-aanvraag gedaan voor de MDIEU-regeling (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden). Dat betekent dat onder de naam Create your future een groot aantal activiteiten uit het duurzame inzetbaarheidsprogramma voortgezet kunnen worden. De subsidie is dan afkomstig van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  KVGO- en ZSO-leden, kunnen naast de MDIEU-subsidie, ook op een A&O Fonds bijdrage van 40% rekenen.

FCB stimuleringsregeling 

Werkgevers die onder de cao voor kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf vallen, kunnen een tegemoetkoming van 50% in de kosten ontvangen voor trainingen, cursussen en opleidingen. Met de Stimuleringsregeling Scholing en Ontwikkeling levert FCB een bijdrage aan de vakbekwaamheid en de ontwikkeling van werknemers in de sector.

Wil je meer informatie over de voorwaarden of wil je de tegemoetkoming aanvragen? Ga dan naar www.fcb-verpakkingen.nl

Hieronder staan naast het subsidieoverzicht van het A&O Fonds ook linken naar subsidieregelingen van de overheid.

 

Algemene informatie (opleidingen)