Algemene informatie & subsidies


Subsidies

Alle actuele subsidiemogelijkheden op een rijtje!

Verandering is de enige constante in de wereld van vandaag. Innovaties volgen elkaar steeds sneller op. Vakkennis veroudert eerder en klanten worden kritischer. We moeten langer doorwerken en de baan voor het leven maakt plaats voor een leven vol banen. De uitdaging is om voortdurend in ontwikkeling te blijven. Als werkgever én werknemer. Zodat iedereen toekomstbestendig wordt en blijft! De recente ontwikkelingen laten meer dan ooit zien hoe belangrijk het is om snel in te kunnen spelen op veranderingen en het  benutten van nieuwe kansen.

Dankzij tal van subsidies en kortingsregelingen kosten investeringen in toekomstbestendigheid minder dan u denkt. Het A&O Fonds Grafimediabranche biedt tal van subsidieregelingen die van toepassing zijn op een groot deel van het GOC aanbod. En tijdelijk heeft het A&O Fonds de eigen subsidieregeling verhoogd van 40% naar 50%. Deze extra steun voor KVGO- en ZSO-leden geldt van 1 mei tot en met 31 december 2020. Informatie over deze subsidies is te vinden in de uitgave subsidieoverzicht 2020.

Naast de reguliere subsidie van het A&O Fonds voor printmediaopleidingen (tijdelijk dus 50%) zijn er vanaf 1 januari 2019 ook subsidies via het programma Create Your Future beschikbaar. Dit subsidieproject van het Europees Sociaal Fonds biedt nog eens 35% subsidie op toekomstgericht scholen en duurzame inzetbaarheid op maat. Ook voor dit project geldt dat de KVGO- en ZSO-leden, naast de Europese subsidie, ook op een A&O Fonds bijdrage van 50% kunnen rekenen. De totale subsidie op deelname aan het Create your future project komt daarmee tijdelijk op 85%.

Hieronder staan naast het subsidieoverzicht van het A&O Fonds en Create your future ook linken naar subsidieregelingen van de overheid.

 

Algemene informatie (opleidingen)