//

Algemene informatie & subsidies


Subsidies

Alle actuele subsidiemogelijkheden op een rijtje!

Verandering is de enige constante in de wereld van vandaag. Innovaties volgen elkaar steeds sneller op. Vakkennis veroudert eerder en klanten worden kritischer. We moeten langer doorwerken en de baan voor het leven maakt plaats voor een leven vol banen. De uitdaging is om voortdurend in ontwikkeling te blijven. Als werkgever én werknemer. Zodat iedereen toekomstbestendig wordt en blijft! De recente ontwikkelingen laten meer dan ooit zien hoe belangrijk het is om snel in te kunnen spelen op veranderingen en het  benutten van nieuwe kansen.

Dankzij tal van subsidies en kortingsregelingen kosten investeringen in toekomstbestendigheid minder dan je denkt. Het A&O Fonds Grafimediabranche biedt tal van subsidieregelingen die van toepassing zijn op een groot deel van het GOC aanbod. Zo bedraagt de subsidie voor printmediaopleidingen 40% voor KVGO- en voormalig ZSO-leden (tot 2024).  Voor bedrijven die onder de cao voor kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf vallen, is er ook een subsidieregeling via FCB (zie hieronder).

A&O Fonds Grafimediabranche subsidieregelingen

Naast de reguliere subsidie van het A&O Fonds voor printmediaopleidingen is vanaf 2022 gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling. Het A&O Fonds heeft een subsidie-aanvraag gedaan en toegekend gekregen voor de MDIEU-regeling (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden).
Onder de naam Create your future worden de activiteiten uit het duurzaam inzetbaarheidsprogramma van de ESF-subsidie 2019-2021 voortgezet. Met de MDIEU-regeling ondersteunt het kabinet werkgevers die investeren in duurzame inzetbaarheid. KVGO- en ZSO-leden, kunnen naast de MDIEU-subsidie van 35%, ook op een A&O Fonds bijdrage van 40% rekenen.

Drukkerijen en andere grafimediabedrijven, die lid van KVGO en collectief verzekerd bij Zilveren Kruis zijn, kunnen gebruikmaken van een subsidieregeling om ziekteverzuim terug te dringen en de vitaliteit te verbeteren. Het gaat om een unieke brancheregeling die mogelijk wordt gemaakt door Zilveren Kruis. Meer informatie over deze regeling is te vinden op onze website.

FCB stimuleringsregeling 

Werkgevers die onder de cao voor kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf vallen, kunnen een tegemoetkoming van 50% in de kosten ontvangen voor trainingen, cursussen en opleidingen. Voor de Introductietraining papier, karton en kunststof is dat zelfs 100%.
Met de Stimuleringsregeling Scholing en Ontwikkeling levert FCB een bijdrage aan de vakbekwaamheid en de ontwikkeling van werknemers in de sector.

Wil je meer informatie over de voorwaarden of wil je de tegemoetkoming aanvragen? Ga dan naar www.fcb-verpakkingen.nl

Hieronder staan naast het subsidieoverzicht van het A&O Fonds ook linken naar subsidieregelingen van de overheid.

 

Algemene informatie (opleidingen)