//

Acties om instroom nieuwe mensen te bevorderen


BBL leerlingen gezocht. Knop naar info Grafisch operator.

Acties om instroom nieuwe mensen te bevorderen

De Vakdag Print & Sign op 12 oktober was weer het moment om bij te praten met oude en nieuwe bekenden in onze beursstand en op de beursvloer. Die dag heeft ook een unieke verbinding plaatsgevonden in het kader van instroom in de branche.

Aansluitend op de sessie van adviseur Richard van Hoorn en generatiespecialist Heleen Ernst hebben  studenten, ondernemers, vertegenwoordigers van het onderwijs en stakeholders elkaar in een rondetafelgesprek ontmoet. ‘Wat beweegt jonge mensen in hun werk, hoe kijken ondernemers ertegenaan. Waar vinden ze elkaar.’

Er is werk aan de winkel om instroom van nieuwe mensen en de ontwikkeling van de sector te ondersteunen. Door onder andere te tonen dat techniek leuk en waardevol is. Maar ook de nieuwe generatie die aan ondernemers laten inzien dat de nieuwe generaties millennials en generatie z een andere benadering vergen.

Heleen: ‘Het startpunt is bewustzijn en de dialoog aan gaan. Snappen hoe jonge generaties andere behoeften en motivatie hebben. Niet de oplossing VOOR ze bedenken maar MET ze. Dat zou al heel veel positieve uitwerking kunnen hebben.’

Wordt vervolgd. Vanuit het Europese Print Your Future project, A&O Fonds Grafimediabranche, GOC, de specialisten die de sessie hebben verzorgd en natuurlijk met de bedrijven en de nieuwe generatie.