//

Afscheid van een grafisch legende


Hij leidde duizenden drukkers op en drukte zo een stevige stempel op de grafische branche. Na 35 jaar nemen we helaas afscheid van één van de meest bevlogen grafische trainers van Nederland: Cor Henzen gaat per 1 juli met welverdiend pensioen.

Cor begon zijn loopbaan in 1978 als offsetdrukker bij Drukkerij De Boer Cuperus. Later werkte hij als voorman vellen offset en ploegchef rotatie offset bij Roto Smeets. In 1988 solliciteerde hij bij GOC.

“Persoonlijk ben ik altijd sterk geïnteresseerd in het hoe en waarom van dingen. Het lijkt mij daarom een prettige uitdaging om me meer te kunnen gaan richten op het uitdragen van dit hoe en waarom op anderen”, schreef Cor in zijn sollicitatiebrief.

Dat is gelukt! Cor was overigens niet alleen trainer voor GOC. Hij hield zich ook bezig met de ontwikkeling van lesmateriaal, was nauw betrokken bij de opzet van ons nieuwe opleidingsmodel en was jarenlang een zeer gewaardeerd lid van de examencommissie.

En ook nu hij stopt, laat hij zijn footprint achter in onze organisatie en de branche. Eén van zijn laatste klussen was namelijk het BCP-onderzoek, naar toekomstige functieontwikkelingen bij drukkerijen. Cor: bedankt voor jouw jarenlange inzet!