//

Brocheren en hechten: GOC leidt op voor meer kwaliteit


De eerste indruk van je bedrijf is prima. Een nette schone werkomgeving waar een betrekkelijk nieuw machinepark staat. In de afterpress afdeling heb je een mooie hechtstraat en een garenloze bindstraat staan. Je hebt zowel oudere machines als nieuwe vol automatische machines in bedrijf

Je medewerkers kunnen de machines prima aan de gang houden en ook het instellen verloopt naar behoren. Bij regelmatig terugkerende orders gaat dat goed. Maar op het moment dat er zich bijzonderheden voordoen (6 pagina omslag, dun papier of dunne brochure, dwars papier) of iets dergelijks, treedt er steevast vertraging in de planning op.

Er wordt natuurlijk zo strak mogelijk gepland. Je zou graag zien dat je medewerkers tijdig aangeven dat er een risico op verstoring is. Zo kan een extra antwoordkaart in een standaardeditie al problemen opleveren met daarbij helaas een afwijkende nacalculatie. De mogelijkheid dat er een verstoring kan optreden, is alleen te onderkennen wanneer je weet wat er in de machine gebeurd. Juist bij afwijkende omstandigheden.

Het is dus belangrijk om de basis van de bind- of hechttechniek te begrijpen.
Je kan dan ook procesmatig werken én procesmatig een storing determineren. Dit resulteert in een snellere oplossing van het probleem. Medewerkers die meer achtergrondkennis van de techniek hebben, worden meer zelfredzaam en zullen mogelijk voorkomende storingen eerder herkennen en oplossen.

Met de docenten Bert Kreder (Brocheren) en Jos Sturkenboom (Hechten) heeft GOC een brok aan kennis en ervaring in huis.

Naast de algemene basis kennis zoals papierkennis, drukvelindeling, katernen vouwen, werkplekorganisatie ingangscontroles, onderhoud, gereedschappen enz. Is er ook aandacht voor zaken die specifiek zijn voor brocheren of hechten.

Wij kunnen opleiden voor:
Brocheren:

  • garenloos binden: hard- en softcover
  • genaaid brocheren: hard- en softcover

Hechten:

  • vergaren: plano
  • verzamelen: katernen

Meer weten? Bekijk ons opleidingsaanbod brocheren of bel naar 0318-539119.