//

De burger zit ook op YouTube, dus de provincie leert animeren


Van Facebook tot YouTube, Instagram en Twitter; de provincie Gelderland communiceert tegenwoordig via tal van online kanalen met burgers en bedrijven. Dat vraagt om nieuwe grafische kennis en vaardigheden. Daarom volgden twee provinciale dtp’ers de opleiding Interactive Media Development van GOC.

Eén van die dtp’ers is Trisna Widana. ‘Ik heb veel ervaring met printuitingen zoals boeken en brochures, maar minder met nieuwe online publicatiemogelijkheden. Inmiddels ben ik bezig met mijn eerste project. Ik maak nu een korte animatie. Die gaan we gebruiken als intro voor filmpjes van bezoeken die onze commissaris van de koning brengt.’

De opleiding Interactive Media Development neemt dtp’ers, vormgevers en grafici mee in de wereld van Adobe Animate, After Effects, Premiere en Audition. Je leert er onder meer hoe je animaties, video’s, ePubs en interactieve infographics maakt. Van storyboard tot videomontage en van animeren tot audiobewerking; het komt allemaal voorbij. Een brede opleiding dus.

‘Dat is precies wat we op dit moment zochten: een kennismaking met verschillende nieuwe publicatiemogelijkheden. Ik zie deze opleiding als een fundament en basis voor onze dtp’ers’, vertelt interim-teammanager Guido Draaijer. ‘Het is mooi om te zien dat ze er nu in de praktijk mee aan de slag gaan. Voor ons als provincie is het belangrijk dat we meegaan met nieuwe ontwikkelingen op communicatiegebied. Tegelijkertijd willen we medewerkers de kans geven om te groeien. Deze opleiding draagt daaraan bij.’

Praktische informatie over de opleiding
Interactive Media Development De opleiding Interactive Media Development kent 16 lesdagen, 1 portfoliodag, 1 examenvoorbereidingsdag en 1 examendag. Deelnemers komen één dag per week naar Veenendaal. Elke lesdag bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Deelnemers die de opleiding succesvol afronden, ontvangen een branche-erkend certificaat.

De opleiding bestaat uit 6 blokken, die ook afzonderlijk van elkaar te volgen zijn.

Klik hier voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 0318 – 53 91 29 of via [email protected].