//

Geef zij-instromers een kans


Een bijzonder verhaal over een Syrische statushouder genaamd Amir, 32 jaar oud, uit Oosterbeek. Dankzij niet aflatende inspanningen van zijn trajectbegeleider Mark Hagemans van Ovidiuswerk (www.ovidiuswerk.nl) en GOC is Amir erin geslaagd een leuke baan te vinden bij een mooie verpakkingsdrukkerij in Arnhem.

Amir werd aan ons voorgesteld door Mark. Hij is gespecialiseerd in het vinden van werk voor de wat moelijker te plaatsen werkzoekenden. Met extra begeleiding en persoonlijke aandacht, het gezamenlijk samenstellen van een goed CV en profiel en een training Veranderkracht in 100 dagen is Amir klaar gestoomd voor de arbeidsmarkt.

Aangezien Amir in zijn geboorteland rechten heeft gestudeerd, en als advocaat heeft gewerkt, werd er op basis van zijn CV afhoudend gereageerd. Terwijl zijn grootste wens was om snel aan de slag te gaan bij een grafisch bedrijf. Want dat is waar zijn hart ligt. Zodoende is contract gelegd met GOC. We zijn meteen fanatiek aan de slag gegaan om een sollicitatiegesprek voor hem te arrangeren.

Baan bij Drukkerij Leeflang

Hij is bij 2 bedrijven op gesprek geweest, en bij veel bedrijven afgewezen, terwijl hij best goed Nederlands spreekt, en zeer gedreven en proactief is. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd een gesprek te arrangeren bij Drukkerij Leeflang in Arnhem. Hij heeft hier op proef als DTP’er kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. Het heeft geresulteerd in een arbeidscontract, iets waar beide partijen erg blij mee zijn.

Wij hopen dat Amir een voorbeeld wordt voor alle (zij-)instromers die in onze mooie branche willen gaan werken, en dat er nog meer ondernemers zijn die naar de mens achter de sollicitant willen kijken!