//

‘Gezondheid van onze medewerkers krijgt volop aandacht’


Aandacht voor teambuilding. Eens per week een gezamenlijke gezonde lunch. Een jaarlijks hardloopevent. Bij Bredewold Communicatievormgevers – een communicatiebureau met een eigen drukkerij – staat vitaliteit hoog op de agenda. En dus zet het bedrijf uit Wezep nu een volgende stap, met een vitaliteitstraject voor alle 24 medewerkers. 

Gezonde medewerkers zijn gelukkiger en melden zich minder ziek. Daar is iedereen bij gebaat. Daarom start het vitaliteitstraject van GOC met een nulmeting. Via onder meer een conditietest, gehooronderzoek, oogmeting en algemeen gezondheidsonderzoek wordt onderzocht hoe de medewerkers in hun vel zitten. Medewerkers van de ontwerpstudio – die veel onder tijdsdruk werken – doen aanvullend nog een stressmeting.

Een vitaliteits- en gezondheidskundige bespreekt vervolgens de uitkomsten van de onderzoeken in een persoonlijk adviesgesprek met de medewerkers. “Ik hoop dat onze mensen eyeopeners krijgen over hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren. En als uit de terugkoppeling blijkt dat er fysieke of mentale uitdagingen zijn die bij meerdere collega’s spelen, dan proberen we daar natuurlijk op in te springen”, vertelt eigenaar Jeika Bredewold.

Voor Jeika is het vanzelfsprekend dat ze investeert in de vitaliteit van medewerkers. “Energieke en fitte mensen zijn ook gelukkiger. Dat gun ik onze mensen van harte. We hebben al diverse initiatieven om de fysieke én mentale gezondheid van onze medewerkers te bevorderen. Dat wordt echt gewaardeerd.”

Jeika was aangenaam verrast toen GOC haar vertelde dat er subsidie beschikbaar was voor het  vitaliteitstraject. “Als je iets belangrijk vindt, moet je het prioriteit geven. De gezondheid van onze medewerkers heeft daarom altijd al onze aandacht gehad. Maar als blijkt dat het financieel ook nog eens aantrekkelijker wordt met een substantieel subsidiebedrag, dat wordt het nog eens extra de moeite waard.”

Wil jij ook een vitaliteitscheck aanbieden aan jouw medewerkers?
Je kunt nog tot 31 december 2023 gebruikmaken van de programma’s
uit het Create your future-project. De subsidie kan oplopen tot 75%.
Kijk voor meer informatie op createyourfuture.nl.