//

GOC groeit met nieuwe opleidingen in print & sign


Wat zijn jouw plannen voor 2022? Bij GOC zetten we in op groei. We breiden dit jaar ons opleidingsaanbod bijvoorbeeld uit met extra opleidingen op het gebied van signing en digitale druk. Ook introduceren we de vernieuwde training digitaal printen op groot formaat. Veel om naar uit te kijken dus. En kan je nou niet wachten? Bekijk dan even de opleidingen die de komende tijd al starten. Daarmee geef je bijvoorbeeld de vakkennis van jouw flexodrukkers een stevige boost!


Opleidingen die binnenkort van start gaan:

Praktijkopleider: 16 februari
Introductie leidinggeven: 17 februari
Technisch operator vouwplakken: 23 februari
WordPress voor vormgevers: 1 maart
Operationeel leidinggeven: 10 maart
Praktisch leidinggeven: 10 maart
Technisch operator flexo: 11 maart
Machine operator offset: 14 maart
Leerwwerktraject zeefdruk en sign: 16 maart
Basisoperator (druk-, nabewerkings-, kartonnage- en verpakkingstechnieken): 29 maart
Machine operator snijden: 4 april
DTP Vormgeven: 4 april
Digitaal printen grootformaat: 5 april
Intro grafimedia technieken: 12 april

Op onze website vind je ons totale aanbod aan opleidingen.
Vragen over onze opleidingen of maatwerk trajecten? We zijn te bereiken via 0318-539119 of [email protected].


Vakkennis flexodrukkers vergroten

Voor een goed product heb je niet alleen een goede machine nodig, maar ook een vakman. Medewerkers die zelfstandig orders kunnen produceren en in staat zijn om storingen op te sporen én op te lossen. Met de opleiding Technisch operator flexo heeft de machine geen geheimen meer voor jouw flexodrukker. Ook leren ze hoe onderhoud in te plannen en uit te voeren.
Klik hier >>


Vakkennis en vaardigheden overdragen een vak apart

Goede praktijkopleiders zijn onmisbaar bij het opleiden van leerlingen en trainen van nieuwe of minder ervaren collega’s. Het overdragen van vakkennis en vaardigheden is
een vak apart. Moet je iets uitleggen of kun je het beter voordoen? Hoe sluit je aan bij iemands leervoorkeuren? En hoeveel ruimte geef je iemand eigenlijk om fouten te maken?

Met de praktische opleiding Praktijkopleider van GOC groeit je medewerker in de rol als praktijkopleider. Voor deze opleiding en de begeleidingstaken van de praktijkopleider zijn subsidies van het A&O Fonds Grafimediabranche beschikbaar.

Klik hier >>


Grafimedia blijft investeren in duurzame inzetbaarheid

Onder de naam Create your future is via A&O Fonds Grafimediabranche gebruik te maken van de nieuwe MDIEU subsidieregeling (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden). Deze regeling loopt tot en met 31 december 2023. Speciale activiteiten en subsidie helpen bedrijven op weg met de aanpak naar duurzaam inzetbare medewerkers. De succesvolle programma’s uit het inmiddels afgesloten Europese subsidieproject worden onder MDIEU voortgezet.

Klik hier >>


Lijnco verlaagt fysieke belasting van medewerkers met een preventietraject

Tillen, repeterende handelingen of een verkeerde werkhouding. Het werk in de grafimediasector kan fysiek belastend zijn. Daarom zetten steeds meer bedrijven in op duurzame inzetbaarheid. Lijnco in Groningen ging aan de slag met ‘Fit en Gezond op de werkplek’. Een preventief traject van GOC in samenwerking met Buro voor Fysieke Arbeid.

Klik hier >>


Een zelfde traject is vanaf dit jaar ook mogelijk via de nieuwe Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU).


Praktijkopleiding sign in ontwikkeling

In een wereld die sterk bepaald wordt door beeldcultuur is visuele communicatie erg belangrijk. Binnen de moderne printtechnieken is het aantal toepassingen voor print alleen maar groeiende. Daarom heeft GOC in overleg met experts uit de sign sector een programma gemaakt voor de Praktijkopleiding sign.

Het gaat om een opleiding voor nieuwe instroom van personeel, die geen passende opleiding op het mbo hebben gedaan. Momenteel wordt bij diverse sign bedrijven gepolst of het programma voldoet aan de wensen in deze sector. Het plan is deze opleiding vanaf mei/juni in ons aanbod op te nemen.