Welkom op grafimedialeertdoor.nl


Nederland leert door (NOW 2.0) regeling beschikbaar

De nieuwe pagina van GOC met alle informatie over het ontwikkelen en opleiden van jouw medewerkers. Informatie die is opgesteld naar aanleiding van de nieuwe steunregeling NOW 2.0, die onlangs door de overheid beschikbaar is gesteld. Deze regeling is voor alle bedrijven in Nederland met een omzetdaling in deze periode van meer dan 20%. Om gebruik te maken van NOW 2.0 is de tijdelijke subsidie ‘Nederland leert door’ gelanceerd. Vanuit deze regeling worden werkgevers geholpen bij hun aanvraag. Eén van de voorwaarden aan deze regeling is belangrijk om te vermelden. De werkgevers zijn verplicht hun medewerkers te stimuleren zich te blijven ontwikkelen. Daarmee kunnen zij hun mogelijkheden voor de toekomst en op de arbeidsmarkt vergroten.

Van Nederland leert door naar grafimedia leert door
De regeling ‘Nederland leert door’ is vertaald naar de situatie in de grafimediabranche. Informatie en aanbod is afgestemd op de grafimediabranche. Wij helpen je graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden, geven advies, laten je medewerkers zich ontwikkelen en leiden ze op. Onze kennis en ervaring zetten wij met plezier in om een goede keuze te kunnen maken voor de toekomst van jouw bedrijf en medewerkers. 

Inspanningsverplichting

Werkgevers die de regeling NOW 2.0 aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren zowel in de vorm van een ontwikkeladvies als de mogelijkheden van om- en bijscholing via (online) opleiden. Werkgevers leggen hier bij aanvraag een verklaring over af.

Als ondersteuning van de inspanningsverplichting komt het kabinet met de nieuwe subsidieregeling ‘Nederland leer door’. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan vanaf begin augustus gratis ontwikkeladvies aanvragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Daarnaast komt er vanaf het najaar de mogelijkheid om (online) scholingsactiviteiten te volgen.

Naast de subsidieregeling ‘Nederland leert door’ biedt het A&O Fonds Grafimediabranche ook eigen subsidieregelingen voor ontwikkeladvies en om- en bijscholing. En via het A&O Fonds is gebruik te maken van het Europese subsidieproject ‘Create your future’.

Ontwikkeladvies

Het ontwikkeladvies zorgt ervoor dat medewerkers bewust worden van het belang van leren en ontwikkelen. Het geeft inzicht in relevante ontwikkelkansen, loopbaanmogelijkheden en handvatten om daarmee aan de slag te gaan. 

Om- en bijscholing

In de grafimediabranche is een uitgebreid aanbod van scholingsmogelijkheden beschikbaar. De subsidieregelingen vanuit ‘NL leert door’ en het A&O Fonds maken scholing financieel aantrekkelijk. Voor de regeling ‘NL leert door’ op om- en bijscholing worden begin oktober de exacte richtlijnen verwacht.

Direct een vraag over Grafimedialeertdoor.nl

Heb je direct al vragen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf en wil je graag met één van onze adviseurs onderzoeken wat we voor jou kunnen betekenen? Wij ontvangen graag je gegevens hier en nemen binnen enkele dagen contact op voor een eerste inventarisatie.