//

‘Het is fijn om dingen te leren’


Na zeven jaar werken als productiemedewerker bij Acket in Oss, was Jacqueline van Erp (34) aan iets anders toe. Ze volgde de GOC-opleiding tot vouwplakker en heeft nu veel meer plezier in haar werk.

“Ik heb er wel wat voor moeten doen, maar ben heel blij dat ik het certificaat nu op zak heb.” Dat zegt Jacqueline van Erp, nadat ze de opleiding vouwplakker heeft gevolgd. Tot voor kort deed ze productiewerk bij Acket: aan het eind van de lijn van de vouwplakmachine de doosjes van de band halen, om ze in te pakken. “Geen vervelend werk, maar na verloop van tijd vond ik wel dat ik een beetje stilstond in mijn ontwikkeling.” En dat zinde haar niet. “Ik kan werkzaamheden heel snel oppakken, maar wil dan ook verder. Het is fijn om dingen te leren”, zegt Jacqueline, die ook al een loopbaan als kok in de horeca achter de rug heeft.

Ze gaf dan ook bij haar leidinggevende aan dat ze een stap wilde zetten. Die mogelijkheid diende zich aan toen ze met een aantal collega’s intern een opleiding kon volgen: tien lesdagen om de theorie onder de knie te krijgen, plus het nodige huiswerk en een praktijkopleider op het werk om zo de praktische vaardigheden onder de knie te kunnen krijgen. “Los van het resultaat, was het ook nog eens leuk om de opleiding te volgen. In de praktijk kan ik nu het geleerde toepassen en bovendien ervaring opdoen. Want het werken met de vouwplakmachine is vooral ook een kwestie van vlieguren maken.”

En Jacqueline heeft de smaak te pakken. “De volgende stap is dat ik procesoperator vouwplakken wil worden. Als ik kan blijven leren, wil ik dit werk nog lang doen.”

Bron: FCB publicatie
Foto: Alessandra Mignardi