Al vele jaren volgen medewerkers van onze klanten naar veel tevredenheid onze opleiding praktijkopleider. Deze opleiding van vier dagdelen wordt zowel als open inschrijving als incompany aangeboden.
Deelnemers zijn enthousiast omdat de inhoud vaak heel goed aansluit bij de praktijk in hun eigen bedrijf en omdat ze in korte tijd veel praktisch toepasbare kennis over de vele verschillende aspecten van het praktijkopleiderschap krijgen aangereikt.
Recentelijk heeft de opleiding op twee manieren een make-over gehad:
Veranderde inhoud
We hebben ervoor gekozen om meer nadruk te leggen op de didactische vaardigheden die van belang zijn in het direct contact tussen praktijkopleider en leerling. We hebben deze keuze gemaakt omdat we merken dat daar vaak de meeste behoefte ligt. Om de opleiding zo effectief mogelijk te laten zijn, wordt er ook geoefend met deze vaardigheden, bijvoorbeeld in rollenspellen. Voor veel deelnemers is dat een klein beetje buiten hun comfortzone, maar daarna zien ze er de voordelen van in: ze merken direct wat het effect is van het toepassen van een nieuwe vaardigheid.
Combinatie van online en klassikaal voor een maximaal leereffect
GOC heeft de leeractiviteiten in de opleiding verder uitgebreid met een digitale component. Dit betekent dat de deelnemers voor elke bijeenkomst voorbereidende opdrachten en testjes doen in de online leeromgeving van GOC.
In een deel van die opdrachten maken ze kennis met de modellen en denkwijzen die in de cursus centraal staan. Hierdoor zijn ze van tevoren al meer afgestemd op de inhoud en kunnen ze tijdens een bijeenkomst sneller de diepte in en naar de kern toe.
Andere opdrachten helpen om hun voorkennis te activeren. Het zorgt ervoor dat nieuwe kennis, dat tijdens de training aan bod komt, makkelijker wordt begrepen en onthouden.
Verder hebben de deelnemers via de leeromgeving ook toegang tot naslagmateriaal en aanvullend materiaal.
De nieuwe variant van de opleiding wordt op dit moment al gebruikt. We blijven evalueren om te kijken waar eventueel nog verder verbeteringen mogelijk zijn.
Geïnteresseerd in deze cursus? Neemt contact op met Henri van de Craats via [email protected] of 0318-539119. Een nieuwe groep start 7 februari.