//

‘Met HR kun je nu het verschil maken in grafimediasector en signbranche’


Waar vind je in deze krappe arbeidsmarkt nieuwe print- of signmedewerkers? Hoe ontwikkel je talent in jouw organisatie? En wat kan je doen om de vitaliteit van medewerkers in ploegendiensten te vergroten en ziekteverzuim te verlagen?

Daar kunnen werkgevers en HR-professionals in de grafimedia-, verpakkings- en signbranche over sparren op donderdag 12 oktober in de Midden Nederland Hallen in Barneveld tijdens de Printmatters Vakdag 2023. Ook delen adviseurs van GOC, C3 werkt! en het A&O Fonds Grafimediabranche op de vakbeurs best practices van branchegenoten.

Bespaar 250 euro per dag

“In de grafische sector wordt vanouds veel geïnnoveerd op technisch vlak, maar met een nog sneller en efficiënter productieproces win je hooguit de race to the bottom. Bovendien kun je vaak veel grotere resultaten boeken met investeringen in duurzame inzetbaarheid. Zo ligt het ziekteverzuim in de grafimediabranche met 6,5% hoger dan het gemiddelde. Elke dag ziekteverzuim die je weet terug te dringen, levert je zo’n 250 euro op”, zegt Richard Leloux van het A&O Fonds Grafimediabranche.

Eerst mensen, dan machines

Dat geldt ook voor investeringen in de ontwikkeling van medewerkers. “Ook daar onderschatten veel werkgevers het belang. Ze zien opleidingen, trainingen en cursussen vooral als middel om bijvoorbeeld de productiviteit of samenwerking te verbeteren. Wat onderschat wordt, is het effect op zaken als werkplezier en betrokkenheid. Je bindt medewerkers aan je bedrijf en dat bespaart je in deze krappe arbeidsmarkt echt serieus geld”, zegt Aad Vollebregt van GOC.

Laatste kans op hoge subsidies

Wil je aan de slag met deze thema’s? Dan is het slim om dat snel te doen. In 2023 kun je namelijk nog gebruikmaken van subsidie uit het Create Your Future-project. De subsidie kan oplopen tot wel 75% van de kosten voor een programma, waardoor je duizenden euro’s bespaart.

Sparren over sociale innovatie

Je vindt de adviseurs van GOC, C3 werkt en A&O Fondsgrafimediabranche in stand 12 op de beursvloer in de Midden Nederland Hallen. Kom je tussen de keynote sessies over trends en nieuwe technische ontwikkelingen ook sparren over wat sociale innovatie jouw grafisch, verpakkings- of signbedrijf kan opleveren? Vraag dan hier je gratis toegangskaart aan.

Over GOC

GOC is het expertisecentrum voor mensen en bedrijven in het brede grafische landschap die vooruit willen. Met opleidingen, duurzame inzetbaarheid en organisatieontwikkeling ondersteunt GOC bedrijven om toekomstbestendig te zijn en mee te bewegen met veranderingen.

Over C3 werkt!

C3 werkt! is het mobiliteits- en loopbaancentrum voor de grafimediasector. C3 werkt! helpt talent om in te stromen in het vak. Samen met bedrijven werkt het centrum aan de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van werknemers. Ook begeleidt C3 werkt! medewerkers van-werk-naar-werk. C3 werkt! beschikt over een vacature- en kandidatenbank via Printmediabanen.nl.

Over A&O Fonds Grafimediabranche

Het A&O Fonds Grafimediabranche stimuleert instroom, doorstroom, matchmaking en scholing van medewerkers in de grafimediabranche. Ook voert het onderzoek uit naar trends en ontwikkelingen in de branche en is het betrokken bij innovatieprojecten voor de sector. Dat doet het onder meer door het binnenhalen en verdelen van nationale en internationale subsidies.