//

Met subsidie assistent-drukkers opleiden tot operator


Logo van CREATE your future

Al tientallen grafimediabedrijven in Nederland maken gebruik van Europese subsidies uit het Create Your Future-project. Daarmee werken ze aan toekomstgerichte scholing en duurzame inzetbaarheid in hun bedrijf.

Eén van de bedrijven die gebruik maakt van het Create your future-project is Royal Sens. De etikettendrukkerij uit Enschede en Rotterdam verwacht dat door technologische ontwikkelingen de functie van assistent-drukker op termijn zal verdwijnen. Daarom leidt het bedrijf nu acht assistent-drukkers op tot operators die zelfstandig een drukpers kunnen bedienen.

Tot 85% procent subsidie via het A&O Fonds Grafimediabranche

Een echte win-winsituatie in een tijd waarin de instroom van nieuwe vakmensen in de branche beperkt is. A&O Fonds Grafimediabranche ondersteunt scholingsinitiatieven zoals dat van Royal Sens. Door landelijke en Europese subsidiemaatregelen te combineren kunnen grafimediabedrijven tot wel 85% van de scholingskosten vergoed krijgen.

Luister naar de ervaringen Royal Sens tijdens het online webinar van Create your future van 29 oktober 2020.

Ook gratis activiteiten voor medewerkers en leidinggevenden

Naast de maatwerktrajecten toekomstgerichte scholing en duurzame inzetbaarheid biedt het A&O Fonds Grafimediabranche ook diverse gratis advies-, coachings- en ondersteuningsactiviteiten aan. Het gaat bijvoorbeeld om gratis online gesprekken voor medewerkers over vitaliteit of loopbaanoriëntatie of een online sessie voor leidinggevenden over hoe je effectiever leiding geeft op afstand.

Voorbeeldroutes en mogelijkheden

De subsidie is nog ruim een jaar verkrijgbaar. Activiteiten moeten voor 24 december 2021 zijn afgerond om in aanmerking te komen voor vergoeding. Benieuwd welk programma het best bij jouw bedrijf past? Ontdek het in de folder met voorbeeldroutes en alle mogelijkheden op een rij.