//

Nieuw: opleiding tot procesoperator op mbo-niveau 4


Wil jij ervaren technisch operators de mogelijkheid bieden een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling? Dan kan dat voortaan met een branche specifieke opleiding op mbo-niveau 4: Procesoperator Grafimedia Techniek.

In deze vernieuwde opleiding leren technisch operators hoe ze structureel een bijdrage leveren aan het verminderen van verliezen, verspillingen en verstoringen. Daarbij kijken ze verder dan hun eigen machine en de grenzen van hun afdeling.

Juist daar zit voor veel ervaren operators nog ontwikkelruimte. Want hoe maak je bijvoorbeeld een analyse van een proces, waarbij je rekening houdt met alle variabelen? Wat komt er kijken bij het opstellen en presenteren van een verbetervoorstel? En hoe werk je samen met collega’s en leidinggevenden om draagvlak voor een verandering te creëren?

Dat komt allemaal aan bod in de opleiding Procesoperator Grafimedia Techniek. De opleiding is qua niveau (mbo 4) nu gelijkwaardig aan algemene of technische operatoropleidingen, zoals de procesoperator C. Daardoor neemt de waarde van de opleiding voor jouw medewerker toe. Die kan met het diploma op zak zowel binnen als buiten de branche beter instromen en doorstromen.

Voor jou als werkgever zit de winst natuurlijk in het grafische profiel van de opleiding. De theorie en praktijkopdrachten zijn volledig afgestemd op processen in grafische bedrijven. Ook zitten jouw operators in een groep met andere operators die dagelijks aan de drukpers of een nabewerkingsmachine staan.

De opleiding Procesoperator Grafimedia Techniek duurt ongeveer 7 maanden. Daarin volgen deelnemers 6 lesdagen. Ook is er 1 examendag. Tussen de lesdagen werken deelnemers op de werkvloer aan praktijkopdrachten. Meer informatie?