//

‘Nu bewuster bezig met competentiemanagement’


Als manager wil je het beste uit je team halen. Maar hoe doe je dat? Een workshop competentiemanagement van GOC helpt je een stap verder, ontdekte marketing- en communicatiemanager Rick van Otterdijk (28) van Jalema.

Tijdens de incompany workshop kwamen vragen aan bod als: wat zijn competenties eigenlijk, hoe kun je
ze zichtbaar maken voor medewerkers en hoe kun je sturen op competenties? Een soort stoomcursus dus, en dat sloot aan bij wat de jonge manager zocht.

“Ik ben hier begonnen als e-commerce marketeer en vorig jaar doorgestroomd naar een leidinggevende functie. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde was er wel aandacht voor competenties, maar is het toch fijn
om je kennis op dit gebied weer even op te frissen.”

Coachend helpen
Dat deed hij samen met een aantal andere leidinggevenden van Jalema, de grootste kantoorartikelenproducent van ons land. Producten van het in Reuver (Limburg) gevestigde bedrijf vinden via spelers als Staples, Office Depot en Bruna hun weg naar talloze bureaus over de hele wereld. Rick stuurt er het compacte marketingteam aan, dat naast hem bestaat uit een marketing & communicatie specialist en een grafisch ontwerper. Hij overlegt wekelijks met ze en probeert ze coachend te helpen om zichzelf te ontplooien.

De workshop van GOC heeft er vooral voor gezorgd dat hij bewuster bezig is met competentiemanagement. “We hadden de taken al zo verdeeld dat iedereen deed waar hij of zij goed in is. Wat me van de workshop vooral is bijgebleven, is dat je een hoger prestatieniveau kunt bereiken en mensen kunt motiveren door gericht te werken aan de ontwikkeling van hun competenties. En manieren waarop je dat kunt doen. Dat pas ik nu toe.”

Heldere praktijkvoorbeelden
De marketing- en communicatiemanager is enthousiast over de manier waarop de trainer hem en zijn collega’s tijdens de workshop meenam in het onderwerp. “De trainer kwam met heldere praktijkvoorbeelden die passen bij een productiebedrijf als Jalema. Door het enthousiasme en de interactie met de groep kostte het geen enkele moeite om de aandacht erbij te houden.

Klik hier voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 0318 – 53 91 29 of via [email protected].