//

Ontdek op de Sign & Print Expo hoe je instroom, productiviteit en vitaliteit een boost geeft


Hoe verlaag je het ziekteverzuim in je drukkerij of signbedrijf? Hoe leer je medewerkers om alle mogelijkheden van nieuwe machines te benutten? En hoe vind en bind je in deze krappe arbeidsmarkt medewerkers?

GOC, C3 werkt! en het A&O Fonds Grafimediabranche adviseren je erover tijdens de Sign & Print Expo 2023 op 14,15 en 16 maart. De drie organisaties delen stand C130 in de Evenementenhal Gorinchem.

Kansen digitalisering benutten

Digitalisering is een van de kernthema’s van de vakbeurs. Ook tonen fabrikanten de nieuwste substraten, materialen, software en machines. Het rendement van die innovaties ligt voor een belangrijk deel in handen van je medewerkers. Weten zij bijvoorbeeld hoe ze het productieproces slimmer kunnen inrichten zodat de tijdswinst van automatische programma’s ook benut wordt? Adviseurs van GOC vertellen je tijdens de vakbeurs hoe je met gerichte training en scholing de efficiëntie van je productieproces vergroot. 

Personeelstekort tegengaan

Ook oplossingen voor het personeelstekort staan in de spotlights tijdens de Sign & Print Expo 2023. C3 werkt! ondersteunt werkgevers op dat vlak, bijvoorbeeld met wervingscampagnes via social media en het daaropvolgende matchmakings- en selectieproces. Vervolgens leidt GOC kandidaten via een BBL-traject op tot grafisch operator. Instromers leren daarbij grotendeels op de werkvloer en zijn direct inzetbaar voor jouw bedrijf.

Bestaande medewerkers fit en gezond houden

Ook het vasthouden van bestaand personeel is cruciaal voor grafimedia- en signbedrijven. Daarvoor kunnen werkgevers terecht bij het A&O Fonds Grafimediabranche. Met de vier kant-en-klare programma’s van Create your future kunnen bedrijven snel en effectief aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Zo is er bijvoorbeeld een programma voor medewerkers in ploegendiensten. Zij krijgen tips en tools over slapen, eten en bewegen waardoor ze hun diensten beter kunnen volhouden en fitter blijven. De subsidie voor zulke trajecten kan voor KVGO-leden oplopen tot 75%, maar let op: het traject moet wel voor eind 2023 afgerond zijn.