//

Op maat gemaakte opleiding voor nieuwe weekendploeg


Een onmisbare schakel in het productieproces van Smart Packaging Solutions in Oudegem, België, is de Bobst stansmachine. Dit indrukkende apparaat zorgt ervoor dat een kartonvel transformeert in een vouwbare verpakking. Om deze machine goed te kunnen gebruiken, is er vakkennis nodig. Daarom volgt de nieuw ingestelde weekendploeg een op maat gemaakte opleiding van opleidingsinstelling GOC, een gerenommeerde naam in de creatieve sector.

“Doorlopend bieden wij interne opleidingen aan voor ons personeel”, vertelt Steven Moens, Production Manager – Plant Oudegem. “We spreken nu van een grote groep nieuwe medewerkers en daarom is er gekozen voor een externe opleidingsinstelling. Ook hebben we besloten een aantal werknemers die al in dienst waren de opleiding te laten volgen. De groep bestaat uit acht mensen, waaronder ook een leidinggevende die de kennis dan weer door kan geven.”

‘ZE GAAN VOLLEDIG AAN HET WERK ZOALS HET HOORT’

“We zien het als een voordeel dat onze mensen de opleiding doen”, vervolgt Steven. “Normaal duurt het opdoen van deze kennis op de werkvloer zo’n zes, zeven maanden. Nu leren ze alles in 2,5 maanden. En gaan ze volledig aan het werk zoals het hoort.”

De keuze voor GOC als opleider was snel gemaakt. Steven: “Voor ons is het bijzonder dat we een externe partij hebben gevraagd. Het is niet makkelijk om iemand te vinden die alle kennis in huis heeft. Maar GOC heeft opleiders in huis die zelf aan de machine gestaan hebben in andere fabrieken. De opleiding is echt op deze machine toegespitst.”

CERTIFICAAT ‘OPERATOR VLAKSTANSEN MASSIEF KARTON’

In de 7-daagse opleiding worden de deelnemers meegenomen in alle ins en outs van de machine. Daarnaast wordt vakkennis gedeeld over verschillende soorten karton, druktechnieken en veiligheid. De opleiding wordt afgesloten met een portfolio van online opdrachten en een praktijkexamen. Bij succes ontvangen de deelnemers het branche erkende certificaat ‘Operator Vlakstansen Massief Karton’.

De nieuw ingestelde weekendploeg is in het eerste weekend van september van start gegaan. “De weekendproef loopt goed. De medewerkers zijn in maart al aangenomen. We zouden toen ook starten met de opleiding, maar door COVID werd dit naar achteren geschoven. Ze zijn dus al ingewerkt en krijgen de opleiding er bovenop.”

GREAT TO WORK FOR

Denk je nu: ‘Ik wil dit ook!’ Kijk dan op gavoorsmart.nl en gavoorsmart.be om een goed beeld te krijgen van wie we zijn en waar we voor staan.

Bel of mail voor opleidingswensen of -vragen: 0318-539119, [email protected]