Intro kartonnage/verpakkingen


Intro kartonnage/verpakkingen

Algemeen:

Ben je net werkzaam in de kartonnage of bij een verpakkingsbedrijf? Of mis je kennis waardoor je niet alle vragen van klanten of leveranciers kunt beantwoorden? Dat gebeurt je nooit meer na de introductie opleiding van GOC.

In twee dagen leer je de basis van de kartonnage- en verpakkingstechniek(en) (vlakstansen, vouwplakken, verpakken) die binnen jouw bedrijf wordt toegepast. Ook krijg je een inkijkje in het totale werk binnen de kartonnage / verpakkingen. Wat er allemaal gebeurt en wie waarvoor verantwoordelijk is. De opleiding is heel praktisch en richt zich alleen op de producten, doelgroepen en technieken die voor jouw bedrijf van toepassing zijn.

Voor wie is de opleiding intro kartonnage / verpakkingen bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die binnen het bedrijf werkzaam is. Of je nu receptionist of directeur bent van het verpakkingsbedrijf. De workshop is ook geschikt voor leveranciers, technici, monteurs, e.d. die vanuit een externe functie te maken hebben met de kartonnage en verpakkingstechnieken die binnen jouw bedrijf worden toegepast.

Wat is het doel van de opleiding intro kartonnage / verpakkingen?

Na afloop van de opleiding hebben de deelnemers kennis en inzicht in de principes en toepassing van de kartonnage en verpakkingstechniek(en) en zijn een betere gesprekspartner voor klanten en collega’s.

Wat leer je tijdens de intro kartonnage / verpakkingen?
 • De basis principes van stansen, vouwplakken, verpakken;
 • Terminologie kartonnage / verpakkingen – overzicht van begrippen;
 • De productiemogelijkheden en producten in de kartonnage / verpakkingen;
 • De verdere verwerking van (deel)producten – verpakken;
 • Kwaliteitsaspecten in de kartonnage / verpakkingen;
 • De klanten en markten;
 • Alternatieven voor kartonnen verpakkingen.

Optioneel: op verzoek kan bedrijfsspecifieke informatie toegevoegd worden (bedrijfsregels, veiligheidsaspecten, BRC, etc) onder andere via e-learning

Wat is het niveau van de opleiding intro kartonnage / verpakkingen?

Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze opleiding. We gebruiken veel voorbeelden uit jouw praktijk waardoor de opleiding heel praktisch wordt. Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname. Mochten er na afloop toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan is dat geen enkel probleem. Je kunt nog zes maanden na de opleiding contact opnemen met je docent.

Wat is de duur van deze opleiding?

Deze opleiding duurt 2 dagen.

Verder ontwikkelen na de intro kartonnage / verpakkingen?

Er zijn basisopleidingen gericht op de kartonnage- en verpakkingstechnieken: stansen, vouwplakken als je je verder wilt ontwikkelen in de techniek die in jouw bedrijf van toepassing is. Na de basisopleiding bieden we nog, volgens ons opleidingsmodel, de opleidingen Machine operator, Technisch operator, Procesoperator en Procesverantwoordelijke.

Tijdens de opleiding staan 2 onderwerpen centraal:

 • De techniek
 • Mogelijkheden en toepassing in de techniek

€ 700,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Subsidie mogelijkheden

Nog geen ervaringsverhalen beschikbaar

Aanpak:

De opleiding vindt plaats in de context van het eigen bedrijf. Dit maakt het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

2 dagen

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Plaats en data

23 november 2021, Veenendaal

Voor meer informatie bel of mail naar 0318 – 53 91 19 of binnendienst@goc.nl

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 201 749

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen