//

Leerwerktraject zeefdruk en sign


Leerwerktraject zeefdruk en sign

Algemeen

Het Z&S-O&A-fonds, het opleidingsfonds voor de zeefdruk- en signbedrijven, heeft samen met GOC en het Zeefdrukinstituut het initiatief genomen voor een Leerwerktraject werknemers zeefdruk- en signbedrijven. Een opleiding waarbij de nadruk ligt op het overdragen van kennis en vaardigheden binnen het bedrijf zelf. Met dit initiatief pakken de betrokken partijen het tekort aan vakkrachten aan in deze sector.

Voor wie is de opleiding Leerwerktraject zeefdruk en sign bedoeld?

Het leerwerktraject is bestemd voor beginnende werknemers in een zeefdruk- of signbedrijf die door kunnen groeien in het vak, maar die nog niet over de juiste kennis en ervaring beschikken. De werknemer moet minimaal een half jaar in dienst zijn bij een textiel zeefdrukkerij.

Wat leer je tijdens de opleiding Leerwerktraject zeefdruk en sign?

Je leert hoe je een zeefdrukmachine moet instellen en een eenvoudige productie (1 kleur) kunt draaien. Je weet ook hoe je veilig en ergonomisch verantwoord kunt werken.

Wat is het niveau van de opleiding Leerwerktraject zeefdruk en sign?

De opleiding is goed te volgen als je op een mbo-2 niveau denkt en werkt. De opleiding is geschikt voor iedereen die werkt in een zeefdruk- of signbedrijf. Door de praktische en laagdrempelige aanpak is deze opleiding de ideale basis om te groeien in het vak.

Wat is de duur van de opleiding Leerwerktraject zeefdruk en sign?

Het traject duurt negen maanden. Eens in de vijf à zes weken heb je een cursusdag waarbij dieper op de theoretische achtergrond wordt ingegaan. Het zwaartepunt bij deze opleiding ligt in het bedrijf zelf. Bij de eigenaar of door een ervaren medewerker die jou begeleidt bij de praktijkopdrachten. Voor deze begeleidingstaken krijgen ze een training. Het traject wordt afgesloten met een praktijkexamen, dat bij succesvolle afronding recht geeft op een diploma.

Subsidieregeling
Voor dit leerwerktraject is de bestaande subsidieregeling van het Z&S O&A-fonds van kracht (zie www.zsoa.nl), waarbij een groot deel van de cursuskosten wordt vergoed. Deze regeling geldt ook voor de training van de interne begeleider. Daarnaast is er een vaste vergoeding vastgesteld voor de uren die deze begeleider er in zal steken.


Nadere informatie
Over het leerwerktraject volgt binnenkort meer informatie. Wil je een medewerker deze opleiding aanbieden, neem dan alvast contact op met Arjen Molendijk, coördinator zeefdruk- en signbedrijven bij het KVGO ([email protected]). Arjen neemt dan contact op voor een vrijblijvend intake-gesprek.

  • Zeefdrukgazen/ramen
  • Textielvezels
  • Zeefdrukinkten voor textiel
  • Textielcarrousel instellen en drukken
  • Textieldroogtunnel
  • Verstoringen inventariseren

€ 1.950,- *

€ 890,- * training interne begeleider

* excl. BTW

Bestaat uit:

  • leskosten
  • literatuur & materiaal
  • online leeromgeving
  • catering
Subsidieregeling

Voor dit leerwerktraject is de bestaande subsidieregeling van het Z&S O&A-fonds van kracht, waarbij een groot deel van de cursuskosten wordt vergoed. Deze regeling geldt ook voor de training van de interne begeleider. Daarnaast is er een vaste vergoeding vastgesteld voor de uren die deze begeleider er in zal steken.

Meer informatie is te vinden op de website van Z&S O&A-fonds

Nog geen ervaringsverhalen beschikbaar

Aanpak:

Het is vooral een praktisch opgestelde opleiding waarbij de nadruk ligt op het overdragen van kennis en vaardigheden binnen het bedrijf. Bij het uitvoeren van de werkplekopdrachten wordt de cursist begeleid door een getrainde praktijkopleider.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

6 cursusdagen verdeeld over 9 maanden

Toetsing en afsluiting:

Het traject wordt afgesloten met een praktijkexamen. Na afloop van de opleiding ontvang je een diploma.

Inschrijfformulier

Plaats en data

11 juni 2024, Leidschendam

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen

INTRO GRAFISCHE TECHNIEKEN

INTRO PAPIER EN KARTON

BASISOPERATOR ZEEFDRUK