//

FCB praktijkcertificaat


FCB praktijkcertificaat

Zou jij wel een niveau 1 of niveau 2 mbo praktijkcertificaat willen halen maar heb je daar nog niet de kans voor gehad. FCB biedt de route van het mbo praktijkcertificaat.

Wat houdt een praktijkcertificaat in?

Het praktijkcertificaat is een mbo document. Je kunt dit document laten opstellen als je in de praktijk (in je eigen bedrijf) een aantal werkprocessen hebt geleerd en deze laat beoordelen door de praktijkbegeleider van jouw bedrijf en de examinator van GOC. Je gaat hiervoor niet naar school. De werkprocessen die je onder de knie hebt komen in het praktijkcertificaat te staan.

In het praktijkcertificaat wordt ook opgenomen welke aanvullende opleidingen nodig zijn om een mbo diploma te kunnen behalen. Een mooi startpunt voor het behalen van een diploma.

Voor wie is het praktijkcertificaat geschikt?

Alle ervaren werknemers die een niveau 1 of niveau 2 mbo praktijkcertificaat willen halen maar daar in het verleden nog niet de kans voor hebben gehad. Voor het kunnen opstellen van een praktijkcertificaat is het wel noodzakelijk dat jouw bedrijf een erkend leerbedrijf is en er een praktijkbegeleider beschikbaar is.

Een erkend leerbedrijf is een bedrijf waar je als mbo-student stage kunt lopen of kunt solliciteren op een leerbaan. Een leerbedrijf dat erkend is, staat ingeschreven bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Weet je niet of jouw bedrijf een erkend leerbedrijf is? Vraag dit dan na bij jouw werkgever.

Voorwaarden voor deelname zijn:

  • Je werkt bij een erkend leerbedrijf
  • Je bent 18+
  • Je beheerst de Nederlandse taal
  • Je kunt fysiek inspannend werk doen
  • Je hebt nog geen startkwalificatie


Wat kost het praktijkcertificaat?

Valt het bedrijf waar je werkt onder de cao Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen tot 170 ORBA-punten? Dan betaalt FCB de kosten van het praktijkcertificaat. Het kost jou of jouw werkgever niets.

Wie verzorgt het praktijkcertificaat?

Het praktijkcertificaat wordt verzorgd door het opleidingsinstituut GOC.

Hoe meld je je aan?

De werkgever kan jou aanmelden voor het praktijkcertificaat. Dat kan via het aanvraagformulier op de FCB website. Bedrijven die verplicht afdragen aan FCB komen voor vergoeding in aanmerking. Is dit niet het geval, stuur dan een mail naar [email protected].

Voorwaarden

  • Jouw werkgever moet jou vooraf aanmelden via dit aanmeldformulier. Lukt dat niet, neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of bel met 070-3123914. Wij helpen graag.
  • Als je aan de voorwaarden voldoet, ontvangt jouw werkgever een bevestiging van FCB. Daarna kun je starten.
  • Na afronding ontvang je het praktijkcertificaat. Het praktijkcertificaat of een bewijs van deelname stuur je naar FCB.
  • Je ontvangt een kort evaluatieformulier. Deze vul je in.

Nog geen ervaringsverhalen beschikbaar

Inschrijfformulier

Plaats en data

mail naar [email protected] of
bel met 070-3123914

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen

Nog geen relevante opleidingen beschikbaar