//

Machine operator vouwplakken


Machine operator vouwplakken

Algemeen:

Wil je de basis van het vouwplakken onder de knie krijgen? In de opleiding Machine operator vouwplakken ga je hiermee aan de slag. Je verdiept je in de vouwplaktechniek: het instellen en bedienen van de machines, het omgaan met verschillende materialen en verpakkingstechnieken en het voorbereiden van de productie. Ook leer je hoe je de kwaliteit bewaakt zodat je tot een goed eindresultaat komt. Kortom, je gaat lekker praktisch aan de slag met de techniek die je dagelijks gebruikt. Zelfs de opdrachten sluiten aan op jouw dagelijkse praktijk en het bedrijf waar je werkt. Samen met de andere deelnemers kun je ervaringen delen en tips uitwisselen, waardoor het leren nog gemakkelijker gaat.

Voor wie is de opleiding machine operator vouwplakken bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor vouwplakkers die werken op het niveau van assistent. Maar ook voor wie de opleiding basisoperator heeft afgerond en zich in de vouwplaktechniek wil verdiepen.

Wat leer je tijdens de opleiding machine operator vouwplakken?
 • Wat er allemaal komt kijken bij het verpakken van grafische producten in het algemeen en het vouwplakken in het bijzonder;
 • Welke materialen en technieken er zijn en wat daarvan de aandachtspunten zijn;
 • Hoe je een opdracht voorbereidt en de vouw-plakmachines, vouwplaksystemen en randapparatuur op de juiste manier instelt en bedient;
 • Hoe je eventuele storingen of afwijkingen signaleert en meldt;
 • Hoe je in je werk de best mogelijke kwaliteit behaalt.
Wat is het niveau van de opleiding machine operator vouwplakken?

Je moet de opleiding tot basisoperator hebben gevolgd óf al relevante werkervaring aan de vouw-plakmachine hebben opgedaan. Heb je de opleiding succesvol afgerond, dan ontvang je het branche-erkende GOC certificaat Machine operator vouwplakken.

Verder ontwikkelen na deze opleiding?

Je kunt hierna doorstromen naar de opleiding Technisch operator vouwplakken. Daarin leer je om helemaal zelfstandig orders te produceren.

Tijdens de opleiding staan 4 onderwerpen centraal:

 • Werken in de kartonnage
 • Machinekennis
 • Voorbereiding productie
 • Vouw-plakmachine inrichten

€ 1.470,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Herkansing eindopdracht: € 375,- (excl. btw)

Subsidie mogelijkheden

Nog geen ervaringsverhalen beschikbaar

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Zelfanalyse, opdrachten, discussie, ervaringsuitwisseling en inbreng eigen praktijk maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

De opleiding duurt 4 lesdagen.
Naast de lesdagen moet rekening gehouden worden met een behoorlijk aantal studiebelastingsuren. Je  moet bereid zijn buiten de lesdagen tijd vrij te maken voor de opleiding.

Het examen bestaat uit portfolio opdrachten en een eindopdracht waarbij de aangereikte theorie door de cursist wordt toegepast.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Machine operator vouwplakken. Als machine operator vouwplakken kun je doorstromen naar Technisch operator vouwplakken.

Inschrijfformulier

Plaats en data

26 september 2024, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen