Basisoperator binden


Basisoperator binden

Algemeen:

Aan de slag als basisoperator binden? In deze opleiding maak je kennis met de basisbeginselen van het binden. Zoals welke kennis en vaardigheden nodig zijn om je werk goed te kunnen uitvoeren. De bindtechnieken die daarbij belangrijk zijn. Maar ook wat jouw rol is op de werkvloer. Omdat je deze opleiding in groepsverband volgt, leer je niet alleen van de docent, maar ook van elkaar. Samen ga je aan de slag met praktijkvoorbeelden en producten die je ook daadwerkelijk op de bindmachine zult krijgen, waardoor je een stuk makkelijker leert.

Voor wie is de opleiding basisoperator binden bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkt of gaat werken in één van de technische grafimedia beroepen en daarbij wil focussen op de nabewerkingstechniek binden. Door de praktische en laagdrempelige aanpak is deze opleiding de ideale basis voor je (toekomstige) werk. Na afloop ben je direct inzetbaar op productie-ondersteunende taken.

Wat leer je tijdens de opleiding basisoperator binden?
 • Welke basiswerkzaamheden een operator uitvoert binnen het productieproces;
 • Hoe je je werk veilig en verantwoord uitvoert;
 • Welke technieken en producten je binnen het grafisch bedrijf tegenkomt;
 • Welke kenmerken de verschillende grafische producten hebben en hoe je deze op kwaliteit beoordeelt;
 • Hoe het totale productieproces in grote lijnen in zijn werk gaat.
Wat is het niveau van de opleiding basisoperator binden?

Je hebt geen vooropleiding nodig omdat we echt de basis behandelen van het werk als operator. Bovendien maken we gebruik van voorbeelden uit jouw dagelijks werk en is de opleiding heel interactief. Je krijgt alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers, zelfs tot zes maanden na de opleiding. Na afloop van de opleiding ontvang je het branche-erkende GOC-certificaat Basisoperator.

Wat is de duur van de opleiding basisoperator binden?

De opleiding duurt 3 dagen. Je sluit de opleiding af met een examen, bestaande uit een theorietoets en het inleveren van een portfolio met opdrachten.

Verder ontwikkelen na de opleiding basisoperator?

Het vervolg op deze opleiding is machine operator binden. Daarin leer je de machine en de verschillende technieken en materialen nog beter kennen, zodat jij met minimale hulp je werk kunt doen. Ook deze opleiding is lekker praktisch en duurt slechts 3 dagen.

Tijdens de opleiding staan 3 onderwerpen centraal:

 • Grafimedia technieken en producten
 • Werkplek in een productieomgeving
 • Kenmerken en kwaliteitseisen producten

€ 1.050,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Eventueel extra kosten:
Herkansing theorie examen: € 120,- (excl. btw)

Subsidie mogelijkheden

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Opdrachten, inbreng van eigen praktijkvoorbeelden en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

3 dagen

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Basis operator. Als basis operator kun je doorstromen naar de machine operator.

Plaats en data

23 september 2021, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 201 749

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen