//

Basis operator


Basis operator

Algemeen:

Wil je kennismaken met de grafimedia? Of werk je of ga je werken in een technische omgeving? In de driedaagse opleiding Basisoperator maak je kennis met de basisbeginselen van het grafimediabedrijf. Zoals welke technieken en producten je kunt verwachten binnen een druk-, nabewerkings-, verpakkings-, kartonnage- of signbedrijf. Maar ook wat jouw rol is op de werkvloer. Hoe je veilig en procesmatig werkt. En hoe je samen met je collega’s werkt aan producten van goede kwaliteit. Met de opleiding Basisoperator ben je klaar voor je eerste stap in de techniek.

Voor wie is de opleiding Basisoperator bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkt of gaat werken in één van de technische beroepen in de grafimedia. Of dat nou in een drukkerij, nabewerkings-, verpakkings-, kartonnage- of signbedrijf is. Door de laagdrempelige aanpak is deze opleiding de ideale basis voor je (toekomstige) werk. Ongeacht in welke techniek je jezelf wilt bekwamen. Na afloop ben je direct inzetbaar op productie-ondersteunende taken.

Wat leer je tijdens de opleiding Basisoperator?
 • Welke basiswerkzaamheden een operator uitvoert binnen het productieproces;
 • Hoe je je werk veilig en verantwoord uitvoert;
 • Welke technieken en producten je binnen het grafisch bedrijf tegenkomt;
 • Welke kenmerken de verschillende grafische producten hebben en hoe je deze op kwaliteit beoordeelt;
 • Hoe het totale productieproces in grote lijnen in zijn werk gaat.
Wat is het niveau van de opleiding Basisoperator?

Je hebt geen vooropleiding nodig omdat we echt de basis behandelen van het werk als operator. Bovendien maken we gebruik van voorbeelden uit jouw dagelijks werk en is de opleiding heel interactief. Je krijgt alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers, zelfs tot zes maanden na de opleiding. Na afloop van de opleiding ontvang je het branche-erkende GOC-certificaat Basis operator.

Wat is de duur van de opleiding Basisoperator?

De opleiding duurt 3 dagen. Je sluit de opleiding af met een examen, bestaande uit een theorietoets en het inleveren van een portfolio met opdrachten.

Verder ontwikkelen na de opleiding Basisoperator?

Het vervolg op deze opleiding is machine operator brocheren garenloos/genaaid. Daarin leer je de machine en de verschillende technieken en materialen nog beter kennen, zodat jij met minimale hulp je werk kunt doen. Ook deze opleiding is lekker praktisch en duurt slechts 3 dagen.

Tijdens de opleiding staan 3 onderwerpen centraal:

 • Grafimedia technieken en producten
 • Werkplek in een productieomgeving
 • Kenmerken en kwaliteitseisen producten

€ 1.050,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Eventueel extra kosten:
Herkansing theorie examen: € 120,- (excl. btw)

Subsidie mogelijkheden

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Opdrachten, inbreng van eigen praktijkvoorbeelden en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

3 dagen

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Basis operator. Als basis operator kun je doorstromen naar de machine operator.

Inschrijfformulier

Plaats en data

03 september 2024, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen