//

Grafisch (media) vormgever


Grafisch (media) vormgever

Algemeen:

Vormgeven is het visualiseren van de boodschap. Het is hét werkterrein van creatieve mensen die conceptueel kunnen denken en die concepten kunnen uitwerken in schetsen en praktisch toepasbare ontwerpen. In deze opleiding leren creatieve DTP’ers en aspirant-vormgevers zelf ontwerpen te maken, deze te presenteren en erover te communiceren met hun opdrachtgever.

Daarmee biedt de opleiding grafische vakmensen nieuw perspectief voor verdere persoonlijke ontplooiing – aansluitend op hun technische opleiding en ervaring – en bovendien een bredere inzetbaarheid in de praktijk van de grafimediabranche.

Conceptueel denken is een vereiste om grafische vormgeving onder de knie te krijgen. Als vormgever dien je voor elk soort publicatie (analoog, digitaal, mobile) je te verdiepen in de mogelijkheden en de begrenzingen van de publicatievorm. In deze opleiding leren we zowel voor print en drukwerk, digitale publicatievormen voor beeldscherm, tablet en mobile, als in ruimte (3D) te ontwerpen.

Voor wie:

Deze opleiding is bestemd voor creative DTP’ers en aspirant-vormgevers in de grafimediabranche, die zich willen bekwamen in het professioneel vormgeven van grafimediaproducties.

Wat leer ik:

Na afloop van de opleiding ben je in staat op professionele wijze vorm te geven aan publicaties in de ruimste zin van het woord. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van een concept, het maken van een ontwerp en het presenteren en motiveren daarvan. Vervolgens komen het voorbereiden en maken van de mediauiting aan de orde. En daarnaast leer je opdrachtgevers te adviseren over de media-uiting.

Niveau:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Grafisch (media) vormgever.

Duur:

18 dagen en een examendag

Tijdens de opleiding staan 6 onderwerpen centraal:

 • Introductie grafische vormgeving
 • Typografie
 • Vormgeven met illustratie en beeld
 • Huisstijl
 • Mixed media vormgeving
 • Extra vormgeving toepassingen

€ 6.275,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Subsidie mogelijkheden

Nog geen ervaringsverhalen beschikbaar

Voorkennis en randvoorwaarden:

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij kunnen werken met Adobe InDesign. Wanneer je alleen ervaring hebt met Photoshop, Illustrator of QuarkXPress, dan kun je deelnemen, maar de studiebelasting is dan aanzienlijk hoger.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

18 dagen en een examendag. De opleiding is verdeeld over 1 lesdag per week en duurt ongeveer een half jaar. Naast de wekelijkse trainingsdag moet je rekening houden met een studiebelasting van 6 tot 8 uur per week.

Toetsing en afsluiting:

De toetsing van de certificerende cursus Grafisch vormgever bestaat uit:Het

 • samenstellen van een portfolio en een mini-portfolio
 • het uitvoeren van een praktijkexamen

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Grafisch (media) vormgever. Bij onvoldoende resultaat krijgt de cursist de gelegenheid de verschillende examenonderdelen te herkansen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Inschrijfformulier

Plaats en data

25 november 2024, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen