//

Praktische opleidingen voor leidinggevenden in de grafimedia


Collega’s aansturen, coachen en begeleiden? Ook dat is vakwerk! Met opleidingen die aansluiten bij de praktijk in de grafimediabranche helpen we voormannen en andere leidinggevenden om te groeien in leiderschap. In deze nieuwsbrief ontdek je de mogelijkheden voor jouw bedrijf en lees je hoe we inspelen op de leerbehoeften van ‘doeners’ zoals voorman René (59) van iPB Printing!


Opleidingen die binnenkort van start gaan:

Praktisch leidinggeven: 10 maart
Technisch operator flexo: 11 maart
Machine operator offset: 14 maart
Basisoperator grafimediatechnieken: 29 maart
Basisoperator zeefdruk: 31 maart
Intro grafimedia technieken: 12 april
Adobe illustrator: 20 april
Front-end webdeveloper: 25 april
Operationeel leidinggeven: 28 april
Intro papier en karton: 10 mei
WordPress voor vormgevers: 31 mei
Introductie leidinggeven: 2 juni

Op onze website vind je ons totale aanbod aan opleidingen. Vragen over onze opleidingen of maatwerk trajecten? We zijn te bereiken via (0318) 53 91 19 of [email protected].


Meewerkend voorman in the lead

 

Naast ons bestaande aanbod op het gebied van leidinggeven is er steeds meer behoefte aan het trainen van medewerkers op de werkvloer. Voormannen krijgen aansturende taken waarbij communicatie en teamvorming cruciaal zijn. Een maatwerktraining verbetert hun rol in het proces. Praktijkcases uit het eigen bedrijf vormen hierin de basis.

Lees verder voor het ervaringsverhaal bij iPB Printing.

Klik hier >>


Duurzame inzetbaarheid in grafimediabranche vraagt aandacht

 

Een grootschalige analyse van arbeidsomstandigheden in de grafimediabranche laat zien dat er werk aan de winkel is op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Op basis van deze analyse is de nieuwe subsidieregeling MDIEU voor de branche aangevraagd en toegekend.

Het aandeel 65- en 66-jarige werknemers blijkt tot en met 2026 te verdubbelen. De sector vergrijst de komende jaren dus snel. Het rapport bevat ook veel achtergrond informatie die HRM-medewerkers en ondernemers van grafimediabedrijven kunnen gebruiken voor het opstellen van beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier >>


In company opleidingstraject vouwplakafdeling Hassink

Hassink B.V. zet hoog in op professionaliteit, flexibiliteit en het werken met de allernieuwste technieken. Voor het realiseren van hun doelen klopte het bedrijf aan bij GOC voor een in company traject. De medewerkers van de vouwplakafdeling zijn inmiddels gestart met hun opleiding Machine operator vouwplakken.

Deze scholing is voor het bedrijf in Haaksbergen ontwikkeld om het niveau en de vakkennis van de betreffende medewerkers te verhogen. En omdat het een in companytraject is, wordt het geleerde ook direct in praktijk gebracht.

Klik hier >>


Een gezond bedrijf bouwen was nog nooit zo voordelig!

 

Medewerkers zijn het kloppend hart van jouw bedrijf. Je hebt er dus alle belang bij dat ze lekker in hun vel zitten. Dat ze zich uitgedaagd en betrokken voelen. En hun werk goed kunnen volhouden, ook als de pensioengrens in zicht komt.

Het nieuwe Create your future-aanbod helpt je daarbij. Het bevat een breed scala aan activiteiten op het gebied van vitaliteit, gezond werken, arbeidsmobiliteit, brede inzetbaarheid van medewerkers, leiderschap en het stimuleren van regie op de eigen loopbaan.

Voor al deze activiteiten is opnieuw een aantrekkelijke subsidies beschikbaar. Het voordeel kan oplopen tot 75% van de investering. Lees er meer over op de website van het A&O Fonds Grafimediabranche.

 


Stap budget

 

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Medewerkers kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Per persoon kan één keer per jaar het STAP-budget worden aangevraagd.

GOC is als aanbieder van opleidingen erkend binnen de STAP regeling.

Medewerkers kunnen via GOC een aanvraag doen voor subsidie. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider.

Meer informatie is te vinden op de site van de rijksoverheid.nl.

Klik hier >>