//

Van goed naar beter


“Hoe laat je een hecht team nog beter samenwerken en pro-actief handelen? Ik zou graag een meer zelfsturend team willen creëren.”

Deze vraag heb ik gekregen van Ronald Snep, directeur van de gelijknamige drukkerij uit Eindhoven. Hij wil graag nog meer verantwoordelijkheid bij zijn team neerleggen, met als doel de medewerkers in zijn full service grafimedia bedrijf nog meer te laten excelleren.

Samen met onze senior trainer Lisa Stevens, die zeer veel ervaring heeft met zulke uitdagende vragen, hebben wij een ontwikkelvoorstel gemaakt. In een programma van vier dagdelen van vier uur hebben de deelnemers handvatten gekregen om meer persoonlijk leiderschap te tonen.

Tijdens de training zijn onderwerpen als communicatie, assertiviteit, omgaan met conflicten, feedback geven en teambuilding aan bod gekomen. De lesstof is op een interactieve manier  gegeven, waarbij de theorie aan de praktijk is gekoppeld. Door continue te reflecteren op zichzelf kregen de deelnemers een steeds beter zelfinzicht. Aan het einde van deze training zijn de deelnemers uitgenodigd een presentatie te geven in aanwezigheid van de directie. Een presentatie over wat zij geleerd hebben van zichzelf, hoe zij hun eigen team kunnen verbeteren en hoe de gehele organisatie nog een verbeterslag kan maken. En hoe moeilijk sommigen dat ook vonden, ze hebben het allemaal gedaan. Het toont aan hoeveel openheid en vertrouwen er is.

‘Het was erg mooi om te zien hoe de onderlinge sfeer aanzienlijk toenam en er veel meer begrip was voor de noodzaak om onderling beter samen te werken en te communiceren’ blikt Lisa terug. Het gastvrije decor van @BestGolf heeft hier zeker aan bijgedragen.

Binnen het bedrijf merkt Ronald nu al verschil, doordat mensen direct naar hem toe durven te komen. “We waren al heel open naar elkaar toe, maar dat is nog groter geworden. De groep was zo enthousiast dat zij zelfs een bloemetje voor Lisa gekocht hebben. En dat alles maakt dat ik iedereen in ons bedrijf deze training wil gaan aanbieden, want als we dit zo door kunnen zetten dan gaan we helemaal excelleren.”

Hans Saedt
accountmanager GOC