//

Verdieping voor zij-instromer in nabewerking


Steeds meer grafimediabedrijven halen zij-instromers in huis om vacatures in te vullen. Zo ook De Budelse packaging & print. Eric Kuijpers is er sinds twee jaar vouwplakker en volgde onlangs de verdiepingscursus voor procesoperators.

Eric werkte hiervoor als calculator in de piping- en procesindustrie. Een intensieve baan met strakke deadlines. “Ik maakte altijd lange dagen, dat ging me steeds meer tegenstaan. Ook omdat ik graag dingen naast mijn werk wil doen.”

Draai gevonden
De overstap naar de grafimediasector – die hem meer voorspelbaarheid qua werkritme biedt – bevalt hem dan ook goed. Eric leerde het vak door mee te lopen met een ervaren vouwplakker. Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden. Om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling, bood De Budelse hem de opleiding procesoperator vouwplakken van GOC aan.

De opleiding bestaat uit drie blokken. Deelnemers krijgen eerst de basics van het grafimediaproces mee: wat komt er kijken bij prepress, welke druk- en nabewerkingstechnieken zijn er? Daarna volgt een vakinhoudelijk blok over vouwplakken, waarbij onder meer materiaalgebruik en machine-instellingen aan bod komen. “Je gaat dan de diepte in”, vertelt Eric. “Inleggen, voorvouwen, lijmen, vouwen, uitleggen; je doorloopt alle secties van het proces. Veel weet je al, maar het is een goede opfriscursus.”

Productieoptimalisatie
Het laatste blok staat in het teken van productieoptimalisatie, met aandacht voor procesbeheersing, informatiemanagement, verbetertechnieken en het oplossen van problemen en storingen. “Vooral dat laatste blok vond ik heel interessant en leerzaam”, vertelt Eric. “Ik vind het leuk om te kijken hoe dingen anders en/of beter kunnen.”

In de opleiding ontwikkelen deelnemers zelf een concreet verbetervoorstel voor het productieproces in hun bedrijf. Eric dacht na over het verkorten van de insteltijd. “We beginnen blanco aan nieuwe orders, zonder gebruik te maken van informatie over eerder geproduceerde orders. Door instelgegevens te verzamelen creëren we een mogelijkheid om de vouwplakmachine sneller te stellen bij repeat orders.”

Over De Budelse
De Budelse is een moderne, full-service grafisch dienstverlener, die uw belangen voorop stelt. Het productenpakket is breed; We leveren vouwkartons om medicijnen, cosmetica, food of andere producten in te verpakken en overig drukwerk om waarde toe te voegen aan producten of organisaties. Alles zowel in offset als digitaal. Maar ook bijbehorende diensten als ontwikkeling, logistiek en ICT-services. Uitgangspunt zijn snelheid, flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. www.debudelse.nl.

Klik hier voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 0318 – 53 91 29 of via [email protected].