//

Vistaprint tilt in één week snijafdeling naar hoger niveau


Bij Vistaprint houden ruim twintig snijders zich bezig met de afwerking van visitekaartjes, flyers en ander  marketingmateriaal. Dan wil je dat er een effectief en vakkundig format is.

Om het niveau van de afdeling omhoog te brengen, schakelde de internetdrukkerij uit Venlo GOC in. In samenwerking met de supervisors en de opleidingscoördinator werd een 5-daagse training (zie kader) ontwikkeld die aansloot bij het productieproces en de leerbehoeften van de snijders van Vistaprint.

De focus lag natuurlijk op snijden. Wat is de juiste aanleghoek, hoe wissel je een mes, wanneer gebruik je welke persdruk? En hoe configureer je de snijmachine optimaal? Maar er was ook ruim aandacht voor bijvoorbeeld papiereigenschappen, prepress en druktechnieken. “Snijders zijn in feite de klant van de drukker. Nu kunnen ze eventuele problemen effectiever oplossen”, vertelt opleidingscoördinator Frits Mes van Vistaprint.

Aan de training namen in totaal 12 snijders deel. Vanwege de verschillende nationaliteiten van de deelnemers werd de cursus in het Engels gegeven en is het lesmateriaal in het Engels vertaald. De evaluatie? “Die leverde alleen maar positieve reacties op. Het heeft echt wat toegevoegd voor deze snijders, mede omdat de trainer van GOC de snijmachines van haver tot gort kent.”

Ook Vistaprint is blij met de professionaliseringsslag. Er wordt nu gewerkt met een uniforme werkmethodiek. De snijders die de training hebben gevolgd zijn bovendien in staat om problemen op te lossen, minder ervaren collega’s te helpen en complexere snijopdrachten uit te voeren. “We spelen nu met de gedachte om ook voor andere afdelingen zo’n interne training te ontwikkelen. Het mooie van GOC is dat ze niet alleen de kennis hebben maar ook dieper op de materie ingaan. We weten met de trainers van GOC ook zeker dat er gecertificeerd wordt.”

“We spelen nu met de gedachte om ook voor andere afdelingen zo’n interne training te ontwikkelen“

Klik hier voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 0318 – 53 91 29 of via [email protected].