//

‘Voorbereid op alle mogelijke situaties’


Jarenlang stond Bas Jager zelf aan de machines bij Veldhuis Media in Raalte. De drukkerij kende geen geheimen voor hem. Toen hij de kans kreeg om door te groeien naar de functie van assistent productieleider, greep hij die dan ook met beide handen aan en schreef zich ook in voor de opleiding Leidinggeven.

“De functie paste goed bij mijn ontwikkelingsdoelen, maar ik had nog geen leidinggevende ervaring. De machines doen precies wat je zegt, maar leidinggeven is een vak apart natuurlijk”, vertelt Bas.

Zo kwam hij terecht bij de vernieuwde opleiding Operationeel Leidinggeven van GOC. “Twaalf weken lang
werden we getraind in het menselijk aspect. Waar ik vooral meer over wilde weten was de omgang met mensen. Ik ben van nature nogal direct. Liefst moeten de dingen gebeuren zoals ik dat voor ogen heb. Uit deze opleiding heb ik geleerd dat het beter is om mensen mee te nemen in het proces.”

De rollenspellen waren hierbij heel waardevol volgens Bas. “De trainers wisten altijd weer onverwacht uit de hoek te komen en zorgden ervoor dat ik optimaal voorbereid ben op alle mogelijke situaties.” Bas roemt daarbij de praktische aanpak van de trainers. “Theorie werd verdiept via praktische oefeningen zoals de rollenspellen. Omdat je de theorie vervolgens meteen op je werk in de praktijk kan toepassen, neem je de stof sneller op.”

Geen overbodige luxe voor de kersverse assistent productieleider van het familiebedrijf uit Raalte. Tijdens zijn opleiding draaide hij namelijk niet alleen vijftig-urige werkweken, hij en zijn vrouw verwelkomden ook een dochter. “Het was pittig, maar qua studiebelasting gelukkig wel te doen. Bovendien waren de trainers prettig in de omgang en altijd bereikbaar. Ook in de weekenden, wanneer ik toch het meeste studiewerk gedaan kreeg.”

Binnen Veldhuis Media werden in deze periode bovendien verschillende veranderingen doorgevoerd op de werkvloer. “Van de drukkers wordt op termijn een allround inzetbaarheid verlangd. Een omslag waarin we de mensen moesten meenemen. De opleiding heeft me hier zeker op voorbereid.”

Klik hier voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 0318 – 53 91 29 of via [email protected].