//

‘We weten nu twee keer zoveel over Adobe’


Uitgeverij West Media geeft acht lokale kranten uit in het Westland. Daarnaast kunnen bedrijven er terecht voor o.a. specials, magazines, flyers, briefpapier, visitekaartjes en bedrijfsfilms.

D e vormgevers en DTP’ers van Uitgeverij Adobe’ West Media lopen echt al wat jaartjes mee. Maar dat er zoveel functies in Photoshop en InDesign zitten die ze nog niet kenden…

Dat ontdekten ze toen ze GOC inschakelden voor een Adobe-training. Drie dagen lang vlogen de menu’s,
mogelijkheden en handigheidjes van Photoshop, InDesign en Illustrator de zes prepress-medewerkers om de oren.

“Perspectief verdraaien kende ik bijvoorbeeld niet. Ook kleurenmanagement in Photoshop was heel nuttig. Foto’s van concerten zijn vaak uitdagend om te drukken qua kleur. Het paars in de foto wordt snel een vaal vlak. Met een handige instelling in CC kun je die foto’s beter in de krant krijgen”, vertelt hoofd prepress Wouter Baars.

Nieuw contentbeheersysteem
Aanleiding voor de training was een vernieuwing van het contentbeheersysteem. Uitgeverij West Media ging over van Doris naar NEO. Daarvoor moest ook het bijna antieke Adobe CS4 ingeruild worden voor Adobe CC. “Het leek me slim om niet zelf uit te zoeken wat er allemaal kan en wat er veranderd is”, zegt Baars. ,,Dat kost namelijk veel tijd. Die tijd kun je beter investeren in een training door een deskundige.”

Wat de training hen opleverde? “Als ik zo moet inschatten, kenden we nog niet de helft van alle functies. We kunnen nu sneller, beter en flexibeler ontwerpen en opmaken. Illustratiekaders trekken voor een pagina met 24 logo’s doe ik nu in een paar klikken. En een foto vrijstaand maken kost me geen kwartier meer, maar slechts een paar minuten. Dat kan ik nu tussen het opmaken van de kranten doen als iemand van sales daar om vraagt.”

In eigen huis
Dat de training in eigen huis kon plaatsvinden, was een groot voordeel volgens Baars. “Ik ben de enige fulltimer, de rest werkt parttime. Een training plannen is dan lastig, zeker omdat ook de wekelijkse kranten gemaakt moeten worden. Wat ik ook prettig vond is dat de trainer vooraf langskwam om door te nemen wat onze behoeftes waren. Ook over zijn manier van trainen zijn we positief. Hij was rustig, gaf ons de tijd om informatie te verwerken en had een programma met een goede mix van theorie en praktijk samengesteld.”

Klik hier voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 0318 – 53 91 29 of via [email protected].