//

Website beter vindbaar met training zoekmachine optimalisatie


Opmeer BV in Den Haag klopte dit voorjaar aan bij GOC voor een training van drie medewerkers. Zij houden zich bezig met het beter vindbaar maken van de nieuwe website van Opmeer BV. Voor de training is vooraf geïnventariseerd wat de huidige kennis van de deelnemers is op het gebied van SEO en het analyseren van website data.

De basis ligt bij het weten wie de ideale klant van Opmeer is en waar zij informatie zoeken. Vervolgens is de vraag of het product of dienst, dat het bedrijf levert, het probleem van de klant oplost. In de eerste sessie zijn onder andere aan bod gekomen: informatie over SEO, Google Analytics, Google Search Console, SEO en WordPress, one page SEO en hoe hogerop in Google komen. Tijdens de tweede trainingsdag is nog dieper ingegaan op Google Analytics, maar ook Google UTM tag, Google My Business, zoekwoordenonderzoek, technische SEO en linkbuilding.

Na twee dagdelen training zijn de medewerkers nu zelf volop aan het werk om ervoor te zorgen dat hun website beter gevonden wordt in Google. De training bestaat uit twee sessies van vier uur en vijf terugkomdagen. Tussen beide sessies is een periode van twee weken om het geleerde in praktijk te brengen aan de hand van huiswerkopdrachten. De terugkomsessies bestaan uit live sessies van drie uur.

Een training Zoekmachine optimalisatie iets voor jouw organisatie? Neem contact met ons op  via 0318-539119, [email protected].

Foto: cursist past het geleerde direct toe tijdens de training.