//

Zo helpt GOC je nieuwe medewerkers te vinden


Je kent ons waarschijnlijk als opleider. Maar wist je dat GOC ook grafimediabedrijven ondersteunt bij het vinden van nieuwe medewerkers? Al meer dan 250 sollicitanten vonden via ons hun weg naar bedrijven zoals de jouwe. Dit zijn onze troeven:

Online wervingscampagne
Via online wervingscampagnes maken we jongeren en zij-instromers enthousiast om aan de slag te gaan in de grafimediasector. Social mediacampagnes zoals Instagram en TikTok worden ingezet, maar ook meer traditionele wervingskanalen zoals de vacaturebanken worden gebruikt om kandidaten te werven.

Printmediabanen.nl
Deel jouw vacatures op Printmediabanen.nl, hét platform waar vraag en aanbod in de grafimediasector samenkomen. Plaatsing is gratis.

 Recruitment en matching
Onze recruiters matchen kandidaten met vacatures op Printmediabanen.nl en bedrijven in ons netwerk.

Verrassende invalshoeken
We hebben ook contacten met bureaus die bijvoorbeeld statushouders of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt intensief in een voortraject begeleiden. Zodra deze groep zover is om aan het arbeidsproces deel te nemen, worden ze via deze organisaties aan ons voorgesteld. Gezamenlijk introduceren we ze bij werkgevers.

(BBL-)opleidingstrajecten
Met (BBL-)opleidingstrajecten voor print, printmedia en signing leren we jongeren en zij-instromers het vak en zorgen we dat ze snel inzetbaar zijn bij jou op de werkvloer.

 Zullen we ook voor jou collega’s werven?

Neem contact op met Astrid de Rover om de mogelijkheden te bespreken:
T: 06 – 21 51 32 13
E: [email protected]

Wat kun je als werkgever zélf doen!

Vacatures vullen zich niet vanzelf. Bedrijven die succesvol zijn in het vinden van nieuwe medewerkers, zetten zich daar zelf actief voor in. Dit is wat je van hen kunt leren:

  1. Onderhoud contacten met decanen van vmbo-scholen in jouw regio.
  2. Geef gastlessen, nodig klassen uit en wees aanwezig op open dagen van scholen.
  3. Organiseer open dagen voor mensen uit de omgeving.
  4. Laat op social media zien wat er gebeurt in jouw bedrijf. Vooral video’s, foto’s en medewerkers die vertellen over hun werk doen het goed.
  5. Denk in mogelijkheden voor kandidaten die niet aan alle eisen voldoen. Van jobcrafting tot het behalen van een mbo-praktijkverklaring of mbo-certificaat; er zijn meer mogelijkheden dan je denkt om iemand een plek te geven in je bedrijf.
  6. Meld je aan op werk.nl. Voor het zichtbaar maken van je vacature bij werkzoekenden. Je kunt ook zelf zoeken naar cv’s.