//

BBL WERKGEVERS


Met instroom van jongeren creëer je toekomst voor nieuw talent en bouw je aan een gezonde toekomst van je bedrijf. Voor het snel inzetbaar maken van nieuwe mensen in jouw bedrijf heeft GOC de BBL-opleiding Grafisch operator ontwikkeld voor grafimedia- en kartonnagebedrijven.

Structuur opleiding Grafisch operator

De opleiding duurt maximaal 12 maanden met een uitloop naar 14 maanden. Gedurende de opleiding gaat de deelnemer 1 dag in de week naar school, de rest van de week is hij productief op de werkvloer.

De opleiding bestaat uit drie fases.

  • Fase 1: is introductie en inzetbaarheid. De deelnemer krijgt inzicht in de verschillende processen en technieken, waardoor hij snel inzetbaar is op de werkvloer. Aan het einde van deze fase wordt gekozen voor de techniekrichting waarin hij zich gaat verdiepen: drukvoorbereiding, offset-, flexo- en zeefdruk, digital print, snijden, vouwen, geniet brocheren, stansen en vouwplakken.
  • Fase 2: bevat specifieke kennis over het beroep waarvoor is gekozen in fase 1.
  • Fase 3: gaat dieper in op de techniek en het gehele productieproces. Daarnaast bestaat de opleiding uit verplichte vakken, die onderdeel zijn van het mbo-diploma. Dit zijn Nederlandse taal, rekenen en loopbaan & burgerschap. Deze vakken worden met name via zelfstudie online gevolgd. En de deelnemer is verplicht een keuzedeel te kiezen, die een verdieping of verbreding van de opleiding geeft. Er zijn vier opties waaruit gekozen kan worden. De opleiding is zowel bestemd voor een nieuwe medewerker die je zelf hebt aangenomen, als een kandidaat uit de wervingscampagne van GOC waarmee je graag verder wilt.

Subsidiemogelijkheden

Bedrijven kunnen voor deze opleiding gebruik maken van een stimulerings- en subsidieregeling van het A&O Fonds Grafimediabranche. Daarnaast biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nog een subsidieregeling ‘praktijkleren’. Meer informatie over de BBL-opleiding Grafisch operator is te vinden in deze folder.

Bekijk ook onze: