//

GOC met breder aanbod en integrale aanpak


Van prestatieverbeteringen tot het verminderen van ziekteverzuim en het blijvend binden en boeien van medewerkers. De grote opgaven waar grafimediabedrijven voor staan, vragen om een integrale benadering. GOC speelt daarop in met een verbreed dienstenaanbod, rond drie pijlers. Directeur Aad Vollebregt vertelt er meer over.

Wat zijn die pijlers?

De meeste bedrijven kennen ons als opleider. Het opleiden van medewerkers en teams is én blijft belangrijk voor GOC. Leren en ontwikkelen is dan ook onze eerste pijler. In de afgelopen jaren zijn daar maatwerkprogramma’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid bij gekomen. We helpen daarin medewerkers bijvoorbeeld om aan de slag te gaan met hun leefstijl en gezonde werkgewoonten. Dat is de tweede pijler. Daar voegen we nu een derde pijler aan toe: organisatieontwikkeling.

Wat houdt die derde pijler in?

In de kern draait het om het verbeteren van de samenwerking tussen leidinggevenden, medewerkers en afdelingen. Daar is namelijk nog veel winst te behalen in de grafimediabranche. Veel bedrijven focussen bij prestatieverbetering op technische innovatie, met nog snellere machines en trainingen om meer uit machines te halen. Maar die winst lekt hard weg als medewerkers langs elkaar heen communiceren, niet optimaal samenwerken of problemen op de werkvloer niet aangepakt worden. Dan dweil je als het ware met de kraan open.

Hoe helpt GOC grafimediabedrijven op dit gebied?

We bieden hiervoor een breed aantal interventies aan de hand van maatwerkadvies, waarbij training en coaching vaak een belangrijke rol spelen. Een goed voorbeeld zijn onze opleidingstrajecten voor leidinggevenden in de grafimediasector. We leren productiemedewerkers die zijn opgeklommen tot voorman, shiftleader of teamleider hoe ze in hun communicatie rekening kunnen houden met verschillen tussen collega’s. Maar ook hoe ze de samenwerking tussen collega’s verbeteren, slim omgaan met weerstand en processen optimaliseren. We hebben deze opleidingen recent vernieuwd, waardoor ze nog beter aansluiten bij de behoeften van grafimediabedrijven.

Er zijn veel partijen die je kunnen helpen bij organisatieontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Waarom zou ik voor GOC kiezen?

Omdat wij bij uitstek verstand hebben van grafische productieprocessen. We begrijpen in welke omgeving jouw medewerkers werken, wat hun werkzaamheden zijn. Daardoor kunnen we beter aansluiten bij de belevingswereld van medewerkers en neemt de effectiviteit van een traject toe. Een ander voordeel is dat je één aanspreekpunt hebt voor eigenlijk al je HR-vraagstukken. Of het nu gaat om leren en ontwikkelen, duurzame inzetbaarheid of organisatieontwikkeling. Je hoeft daar zelf niet de specialisten voor te zoeken, dat hebben wij al voor je gedaan. Bovendien kijken we integraal naar wat er nodig is om jouw organisatie vooruit te helpen.

Waar merk ik die integrale aanpak aan?

Bijvoorbeeld aan het feit dat we niet zomaar een training van de plank trekken. We gaan eerst samen de diepte in: waar sta je als organisatie, waar wil je naar toe en wat is daarvoor nodig? Op basis daarvan ontwikkelen we een traject op maat dat is afgestemd op jouw afdelingen, teams, medewerkers en processen. Daarin komen vaak onderdelen uit meerdere pijlers samen, want leren en ontwikkelen, duurzame inzetbaarheid en organisatieontwikkeling zijn nauw met elkaar verweven. Met zo’n integrale benadering boek je een blijvend resultaat en dat is uiteindelijk waar het om draait.

Geïnteresseerd in één van onze pijlers! We zijn te bereiken via [email protected] of 0318-539119.