//

Eerste Basisopleiding sign van start gegaan!


De opleiding is een combinatie tussen theorie en praktijk, de deelnemers maken kennis met het volledige productietraject, van ontwerp en digitalisering tot het afgewerkte product.

Docent Erna Leenaars is met 5 enthousiaste deelnemers afgelopen donderdag gestart met de nieuwe Basisopleiding sign bij GOC. Na de theorie over de signmarkt, machines en materialen en het belang van werkplanning zijn de deelnemers aan de slag gegaan met ordervoorbereiding, planning, plotten en het werken met verschillende materialen.

De tweede lesdag vond plaats bij NautaSign. Met deze leverancier van sign en groot formaat print apparatuur werkt GOC samen. De lesdag begon met een uitgebreide presentatie over de verschillende mogelijkheden met machines, materialen en software. De deelnemers kregen vervolgens begeleiding om de praktijkopdrachten, die op lesdag 1 waren voorbereid, op diverse machines en met uiteenlopende materialen te printen. Zo konden zij keuzes maken in duurzaamheid, prijs, kwaliteit en verdere verwerking.

De laatste twee dagen zijn weer in het leslokaal van GOC. De afdrukken die bij NautaSign zijn gemaakt, worden deze dagen gemonteerd op de diverse producten voor reclame uitingen. Het doel is een hoogwaardig eindproduct op te leveren. Bij deze oplevering komen ook klanttevredenheid en omgaan met ontevreden klanten aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan arbo en milieu en de inrichting van de werkplek.

Alle aspecten van het signvak komen in deze opleiding aan bod. De deelnemers hebben kennis van de (on) mogelijkheden en de theorie is direct toegepast in de praktijk.

De opleiding wordt als super geslaagd ervaren. Wij bedanken NautaSign voor het beschikbaar stellen van de ruimte, machines en materialen.

De volgende opleiding start op 18 januari 2024, inschrijven kan via onze site: Basisopleiding sign