//

Intro papier en karton


Intro papier en karton

Algemeen:

Het ene karton is het andere niet. En ook papier heb je in duizend-en-één soorten. Elk product heeft nét even andere eigenschappen en aandachtspunten. Daar leer je alles over in de introductieworkshop papier en karton. In één dag ontdek je hoe je de juiste materiaalkeuzes maakt of daar over adviseert. Ook leer je hoe je de beste drukkwaliteit behaalt en problemen in het productieproces voorkomt.

Voor wie is de workshop Intro papier en karton bedoeld?

Beginnend medewerkers in de grafische branche hebben veel aan deze opleiding. Net als accountmanagers, verkoopadviseurs of binnendienst medewerkers die klanten adviseren over papier- en kartonkeuzes.

Wat leer je tijdens de Intro papier en karton?
  • Hoe papier en karton worden gemaakt en van welke grondstoffen;
  • Welke papiersoorten er zijn en welke unieke eigenschappen die hebben;
  • Wat de papiereigenschappen betekenen voor het drukproces en de drukkwaliteit;
  • Hoe je de beste materiaalkeuze maakt voor een product;
  • Hoe je het beste kleurresultaat kunt behalen;
  • Welke problemen je kunt tegenkomen en hoe je die oplost.
Wat is het niveau van de workshop Intro papier en karton?

Je hebt geen vooropleiding nodig voor deze workshop. Iedereen met een mbo werk- en denkniveau kan de workshop volgen. De aanpak is lekker praktisch, met veel voorbeelden uit de praktijk. Ook krijg je alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers. Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Wat is de duur van de workshop?

De workshop duurt 1 dag. Na afloop kun je nog een half jaar vragen stellen aan de docent of ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Verder ontwikkelen na de Intro papier en karton?

Wil je na deze introductieworkshop je kennis verdiepen en aanvullende vaardigheden opdoen? Dan is de Intro grafimedia technieken een goede optie. In deze driedaagse opleiding behandel je het grafische productieproces in vogelvlucht. Ook deze is zonder vooropleiding te volgen.

Tijdens deze workshop staan de keuzes in de materialen papier en karton voor het productieproces en gewenste eindresultaat centraal.

€ 370,- (excl. btw.)

Bestaat uit:

  • leskosten
  • literatuur & materiaal
  • online leeromgeving
  • catering

Subsidie mogelijkheden

‘De cursussen werden geleid door een zeer bekwaam docent. Een echte vakman, waaraan je merkt dat hij uit de praktijk komt. Hij kan de theorie goed overbrengen en leerde ons alle ins en outs van het grafische proces. Vooral aan het vakjargon heb ik veel gehad. Ik kan nu veel sneller en concreter schakelen met collega’s en exact vertellen wat ik zoek.’ Inmiddels heeft Natasha Schrijn de cursusmappen er al verschillende malen bijgepakt. ‘Je gaat heel anders tegen drukwerk aan kijken. Zo had ik laatst een krakende folder in handen en dan denk je onwillekeurig: ah, dat is gedrukt op ‘super calander.’
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Natascha Schrijn, A.W. Bruna Uitgevers

“De cursus heeft me overzicht en inzicht gegeven in het gehele proces.”

Aanpak:

Het uitwisselen van ervaringen en de inbreng van eigen praktijkvoorbeelden maken het leerproces persoonlijk en praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen.

Duur en studiebelasting:

1 dag

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Inschrijfformulier

Plaats en data

10 september 2024, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen