//

MBO opleiding Grafisch operator (BBL)


MBO opleiding Grafisch operator (BBL)


Algemeen:

Operators zijn niet meer weg te denken binnen de grafimediabranche. Waarschijnlijk vervullen ze ook een cruciale rol binnen jouw bedrijf. Maar beschikken deze nieuwe medewerkers dan over de juiste kennis, vaardigheden en talenten? Of het nu gaat om talenten die instromen of ervaren professionals die zich willen door ontwikkelen. GOC ondersteunt daarbij. Met moderne operator opleidingen op mbo niveau 2 en 3. Helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van bedrijven in de grafimedia en kartonnage: sterk productiegeoriënteerd, flexibel en modulair en gegeven door ervaren docenten die zelf uit de sector komen. Ten opzichte van algemene operator opleidingen is er bijvoorbeeld meer aandacht voor verstoringen binnen het druk¬ en nabewerkingsproces. Ook alle opdrachten en theorie sluiten aan bij wat er speelt op de werkvloer van grafimediabedrijven. De ideale  ingrediënten om nieuw talent grafisch vakmanschap bij te brengen. Dat maakt GOC dé opleidingspartner voor tal van grafimediabedrijven.

Voor wie is de MBO opleiding Grafisch operator (BBL) bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor mensen die willen werken in de grafimediabranche. Om toegelaten te worden, moet de deelnemer 18 jaar of ouder zijn of in het bezit van een: lbo, vmbo-kader, vmbo-tl of havo diploma.

Wat leer je tijdens de opleiding?

GOC biedt een doorlopende leerlijn voor grafisch operators. We brengen jongeren en zij-instromers de basis van press en afterpress bij. Bieden ervaren operators de kans om zich te specialiseren. En maken van doorgewinterde procesoperators echte procesexperts. Waar je operators ook staan in hun ontwikkeling, wij helpen ze om te groeien! Gedurende de looptijd van de opleiding zorgt de organisatie voor begeleiding en ondersteuning van de cursist door een ervaren praktijkopleider.

Wat is het niveau van de MBO opleiding Grafisch operator (BBL)?

Na afloop van de deze opleiding ontvangen de deelnemers een mbo-diploma niveau 2. Indien de deelnemer voor een deel van de generieke vakken niet slaagt, ontvangt hij een certificaat op mbo-niveau.

Wat is de duur van de MBO opleiding Grafisch operator (BBL)?

De opleiding duurt 14 maanden. De opleiding is opgebouwd in drie fasen met een frequentie van één dag per week naar school.

Modulaire opbouw: van snelle inzetbaarheid naar verdieping
De opleiding bestaat uit drie fasen. In de eerste fase draait alles om snelle inzetbaarheid van de grafisch operator. Die moet zijn draai vinden aan de machine. In de tweede fase vindt verbreding plaats. De grafisch operators-in-spé leren om verder te kijken dan hun eigen werkplek. Tot slot gaan ze zich verdiepen. In de derde fase komen onder meer het doorvoeren van verbeteringen of optimalisaties op de eigen werkplek aan de orde. In dit leertraject is ondersteuning door een praktijkopleider, die werkzaam is in het bedrijf, verplicht.

€ 6.950,- (excl. btw, inclusief kosten voor examinering, generieke vakken en mbo inschrijvingskosten).

Opleiden is belangrijk. Daarom stelt het A&O Fonds Grafimediabranche subsidies beschikbaar. Ontdek welke regelingen voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Kijk voor meer informatie op www.aenofondsgrafimedia.nl.

Subsidie BBL-opleidingen (A&O Fonds Grafimediabranche)

Gebruik maken van de twee A&O Fondsregelingen voor dezelfde cursist/medewerker en opleiding is niet toegestaan.

  • Via de stimuleringsregeling BBL kun je een stimuleringspremie van € 2.500,- per deelnemer ontvangen. Je komt in aanmerking als jouw bedrijf bijdraagt aan het A&O Fonds Grafimediabranche en het bedrijf formeel erkend leerbedrijf is.
  • Naast de financiële investering moet de organisatie een praktijkopleider in de eigen organisatie aanwijzen voor het begeleiden van de cursist.

Subsidie BBL-opleidingen (RVO)

Actuele informatie over de subsidieregelingen zijn te vinden op de website van het A&O Fonds Grafimediabranche.

‘Het zijn best veel opdrachten in een beperkte tijd. Het is daarom fijn dat extra dagen inplannen bespreekbaar is. De uitgebreide informatie die de trainer gaf, was waardevol’.

Tim Hoekstra vertelt zijn verhaal over de opleiding en het leren in de praktijk.

 

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

De opleiding is opgebouwd in drie fasen met een frequentie van één dag per week naar school.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de deze opleiding ontvangen de deelnemers een mbo-diploma niveau 2. Indien de deelnemer voor een deel van de generieke vakken niet slaagt, ontvangt hij een certificaat op mbo-niveau.

Inschrijfformulier

Plaats en data

17 september, Zwolle
19 september, Gorinchem

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen

Mbo opleiding niveau 3 (BBL)
Technisch operator offset of flexo