//

Machine operator offset vellen en rotatie


Machine operator offset vellen en rotatie

Algemeen:

Heb je kennisgemaakt met het werk als operator van de drukpers, dan wil je natuurlijk ook de techniek beheersen. In de opleiding machine operator offset ga je dieper in op het instellen en bedienen van de drukpers, het omgaan met materialen en procesvariabelen, het controleren van de productie en het signaleren van fouten. Kortom, je leert een kwalitatief goed product te maken. De opleiding machine operator offset is bovendien heel persoonlijk en gericht op jouw eigen praktijk. Je gaat aan de slag met opdrachten en je deelt ervaringen en tips met de andere deelnemers.

Voor wie is de opleiding machine operator offset bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor offsetdrukkers die werken op het niveau van assistent en/of de opleiding basis operator offset hebben afgerond. De offsetdrukkers zijn werkzaam aan een vellen offsetpers of aan een rotatie offsetpers.

Wat leer je tijdens de opleiding machine operator offset?
 • Wat er allemaal komt kijken bij het drukken van grafische producten in het algemeen en het offsetdrukken in het bijzonder;
 • Hoe je een opdracht voorbereidt en de drukpers op de juiste manier instelt en bedient;
 • Hoe je een goede eerste steldruk maakt en hoe je bijdraagt aan een product van goede kwaliteit;
 • Hoe je controles uitvoert en eventuele afwijkingen signaleert en meldt;
 • Hoe je in je werk de best mogelijke kwaliteit behaalt.
Wat is het niveau van de opleiding machine operator offset?

De opleiding wordt gegeven op mbo werk- en denkniveau, op een herkenbare en praktijkgerichte manier. Wil je deelnemen aan deze opleiding dan moet je de opleiding tot basis operator offset hebben gevolgd óf al relevante werkervaring hebben opgedaan. Heb je de opleiding succesvol afgerond, dan ontvang je het branche-erkende GOC-certificaat Machine operator offset voorzien van de specialisatie vellen of rotatie.

Wat is de duur van de opleiding machine operator offset?

De opleiding duurt 4 dagen. Je sluit de opleiding af met een examen, bestaande uit een eindopdracht en het inleveren van een portfolio met opdrachten.

Verder ontwikkelen na deze opleiding?

Je kunt hierna doorstromen naar de opleiding Technisch operator offset. Daarin leer je om helemaal zelfstandig orders te produceren.

Tijdens de opleiding staan 4 onderwerpen centraal:

 • Werken in offset
 • Basis procesvariabelen
 • Basisinstellingen offset drukpers (praktijkdag)
 • Werken aan kwaliteit

€ 1.470,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Eventueel extra kosten:
Herkansing eindopdracht: € 375,- (excl. btw)

Subsidie mogelijkheden

Ik vond het een leuke cursus, mede doordat de andere cursisten & tevens docent gemotiveerd waren. De lessen waren informatief. Ik heb er zeker het een en ander van opgestoken. Wat ik eerst nog niet wist of begreep is mij nu mede door de cursus een stuk duidelijker geworden. En ben daardoor ook wat meer inzicht gaan krijgen in het proces van het drukken. Ook over materialen kennis en inkten is mijn inzicht nu ook beter geworden. Aan anderen die dit lezen: twijfel je over een cursus! Niet doen, gewoon doen. Je wordt er alleen maar beter van.

Dennis Maessen

Control Media: van uitzendkracht tot zelfstandig operator

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Zelfanalyse, opdrachten, discussie, ervaringsuitwisseling en inbreng eigen praktijk maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

4 dagen.

Het examen bestaat uit portfolio opdrachten en een eindopdracht.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Machine operator offset met de specificatie vellen of rotatie. Als machine operator offset kun je doorstromen naar technisch operator offset.

Inschrijfformulier

Plaats en data

27 september 2024, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen