//

Procesoperator


Procesoperator

Algemeen:

Vind jij dat jouw werk beter kan? Sneller of simpeler? Maar weet je niet hoe? In de opleiding procesoperator krijg je handvatten om aan de slag te gaan met het verbeteren van de processen in je werk en van je werkplek. Samen met een docent en andere deelnemers uit het vak ga je van bovenaf naar je werk kijken. Wat gebeurt er nu en hoe kan dat beter, sneller of zuiniger? Als procesoperator weet jij straks precies wat er beter of anders kan, hoe je dat op papier zet en natuurlijk het belangrijkste: hoe je dat voor elkaar krijgt. Procesoptimalisatie heet dat.

Voor wie is de opleiding Procesoperator bedoeld?

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor ervaren technisch operators die zich verder willen ontwikkelen. Zodat ze kunnen helpen het productieproces nog beter, sneller of slimmer te maken. De opleiding is techniekoverstijgend, dat betekent dat je binnen ieder grafimediabedrijf als procesoperator aan de slag kunt.

Wat leer je tijdens de opleiding Procesoperator?
 • Hoe je de productieprocessen op jouw werk in kaart brengt en beoordeelt;
 • Ontdekken wat beter, slimmer of sneller kan in je werk en op je werkplek;
 • Hoe je oplossingsgericht, procesmatig en doelbewust kunt handelen;
 • Hoe je oplossingen kunt bedenken voor deze verbeterpunten en hoe je deze verwerkt in een verbetervoorstel;
 • Hoe je oplossingsgericht aan de slag gaat met het verbeteren van de processen op jouw werk.
Wat is het niveau van de opleiding Procesoperator?

Om aan de opleiding deel te kunnen nemen moet je één van de techniekgerichte opleidingen tot technisch operator bij GOC hebben gevolgd of relevante werkervaring hebben. Als je de opleiding succesvol hebt afgesloten krijg je het branche-erkende GOC-certificaat Procesoperator.

Wat is de duur van de opleiding Procesoperator?

De opleiding duurt 5 dagen en wordt afgesloten met een examendag. Het examen bestaat uit het inleveren van een portfolio met gemaakte opdrachten. Ook maak en presenteer je een voorstel waarin je uitlegt hoe het productieproces bij jouw bedrijf verbeterd kan worden.

Verder ontwikkelen na deze opleiding?

Als procesoperator kun je doorgroeien naar praktijkopleider en naar procesverantwoordelijke.

Tijdens de opleiding staan 3 onderwerpen centraal:

 • Proces bewaken
 • Proces beheersen
 • Proces verbeteren
€ 1.750,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Subsidie mogelijkheden

Zij-instromer groeit uit tot ervaren nabewerker

Veel bedrijven kampen met een tekort aan technisch personeel. Vluchtelingen willen niets liever dan snel aan het werk gaan. Een win-winsituatie zou je denken. Helaas is dat niet altijd het geval. Doordat vluchtelingen de taal niet voldoende spreken, geen relevant netwerk hebben en vaak de juiste diploma’s missen, hebben zij een grote achterstand tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Zonde, want met de juiste opleiding geven zij je bedrijf veel terug. Denk aan een flinke dosis motivatie, potentie en doorzettingsvermogen. Wat vluchtelingen nodig hebben is een kans van werkgevers die de deuren van hun bedrijf willen openzetten.
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Mohammed Sahanne, Drukkerij de Vries

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Zelfanalyse, opdrachten, discussie, ervaringsuitwisseling en inbreng eigen praktijk maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

De opleiding duurt 5 dagen en een examendag.

Het examen bestaat uit portfolio opdrachten en een verbetervoorstel ontwikkelen en presenteren.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Procesoperator. Als procesoperator kun je horizontaal doorgroeien naar praktijkopleider en verticaal naar procesverantwoordelijke.

Inschrijfformulier

Plaats en data

15 maart 2023, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen