//

Operationeel leidinggeven


Operationeel leidinggeven

Algemeen:

Wil jij medewerkers helpen om het beste uit zichzelf te halen? De afdeling naar een hoger niveau tillen? En collega’s op een soepele manier meenemen in veranderingen en vernieuwingsprocessen? Dan is de opleiding operationeel leidinggeven een goede stap in jouw ontwikkeling. Je groeit op het gebied van zelfinzicht, leiderschap, communicatie, motivatie en verandermanagement. Daardoor gaat het lekkerder lopen in jouw team en nemen jullie teamprestaties toe!

Voor wie is de opleiding operationeel leidinggeven bedoeld?

Deze opleiding is bestemd voor mensen die al even leidinggeven aan uitvoerende medewerkers in een productieomgeving. We bouwen verder op de ervaring die je al hebt. Veel deelnemers zijn doorgegroeid vanaf de werkvloer of hebben een technische achtergrond.

Wat leer ik in de opleiding operationeel leidinggeven?
 • Welke leiderschapsstijlen en leiderschapsvaardigheden er zijn
 • Welke manier van leidinggeven bij jou past
 • Hoe je effectief feedback geeft en lastige gesprekken voert
 • Hoe je de communicatie in jouw team kan verbeteren
 • Hoe je in de dagelijkse praktijk medewerkers motiveert
 • Hoe je ongewenst gedrag op de werkvloer bijstuurt
 • Hoe je jouw team ontwikkelt, waardoor de productiviteit toeneemt
 • Hoe je jouw team meeneemt in veranderingen
 • Hoe je omgaat met weerstand tegen verandering
 • Hoe je arbeidsongevallen en ziekteverzuim kunt terugdringen
Wat is het niveau van de opleiding operationeel leidinggeven?

Deze opleiding wordt gegeven op mbo 4 werk- en denkniveau. De opleiding is praktisch en gericht op leiders die graag de handen uit de mouwen steken. Je voert bijvoorbeeld veel opdrachten uit in je eigen bedrijf. Daar heb je dus direct wat aan!

Wat is de duur van de opleiding operationeel leidinggeven?

De opleiding duurt 12 dagen plus een examendag. Na afloop van de opleiding kun je nog een half jaar lang vragen stellen aan de docent.

Verder ontwikkelen na deze opleiding?

Deze opleiding maakt onderdeel uit van het GOC-opleidingsmodel Leidinggeven. Na deze opleiding kun je kiezen voor verbreding naar Praktijkopleider.

 

Tijdens de opleiding staan 4 onderwerpen centraal:

 • Leidinggeven de basis
 • Leidinggeven is effectief communiceren
 • Leidinggeven is teamwork
 • Leidinggeven is veranderen en verbeteren

€ 4.160,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Subsidie mogelijkheden

‘Ik heb de trainers een 10 gegeven… dit is voornamelijk door de persoonlijke aandacht die de trainers voor de cursisten hebben en ook doordat de combinatie van trainers heel goed werkt. Elk blok kregen we een andere blik op de materie en daarmee natuurlijk ook andere inzichten. Graag wil ik de trainers dan ook bedanken voor de leuke lessen en de aandacht die ze mij hebben geschonken. De trainers hebben mij met verve door een professioneel moeilijke tijd heen geholpen.’

‘Zeer gedreven, leuke trainers. Zij geven je heel veel aandacht. Voelde mij vanaf minuut 1 helemaal op mijn gemak.’

‘Deze opleiding was voor mij de theoretische onderbouwing, naast de praktijk ervaring die ik al heb. Wat je hier leert zijn de handvatten voor de toekomst, als (aankomend) leidinggevende. De groep was zeer divers (branche), net als de meningen en inzichten. Deze opleiding leert je hoe je kunt coachen en motiveren, maar ook gesprekstechnieken en sturen binnen een gesprek, en vooral ook zelfreflectie. De docenten waren geweldig en altijd benaderbaar voor vragen. Deze opleiding is zeker een aanrader!!’
Joute Bijlsma

“Twaalf weken lang werden we getraind in het menselijk aspect. Waar ik vooral meer over wilde weten was de omgang met mensen. Ik ben van nature nogal direct. Liefst moeten de dingen gebeuren zoals ik dat voor ogen heb. Uit deze opleiding heb ik geleerd dat het beter is om mensen mee te nemen in het proces.”
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Bas Jager, Veldhuis Media

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Zelfanalyse, opdrachten, discussie en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

12 dagen en een examendag.
Het examen bestaat uit portfolio opdrachten en een eindcase. De eindcase bestaat uit een schriftelijke opdracht en een POP-presentatie.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Operationeel leidinggevende.

Inschrijfformulier

Plaats en data

09 oktober 2024, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen