Procesoperator vlakstansen (machine operator)


Procesoperator vlakstansen (machine operator)

Algemeen:

Vlakstansers vervullen een spilfunctie in het kartonnagebedrijf. Zij zijn degenen die ervoor moeten zorgen dat onder tijdsdruk en wisselende omstandigheden stanswerk, volgens de normen en eisen van de klant en het eigen bedrijf, wordt vervaardigd. Dat vraagt nogal wat van een vlakstanser.

In de verpakkingstechniek is specifiek vakmanschap en materialenkennis absoluut noodzakelijk als basis voor het laten draaien van de vlakstansmachine. Om die reden neemt het aanleren van vaktechnische handelingen en het ontwikkelen van kennis, die nodig is om goed te kunnen functioneren als vlakstanser, een heel belangrijke plaats in. Naast deze vaktechnische onderwerpen is er ook een deel in de training gereserveerd om te groeien naar het niveau van procesoperator.

Een procesoperator is in staat voor zichzelf en voor de organisatie een meerwaarde te creëren. In de training wordt een proactieve, analytische en oplossingsgerichte werkhouding ontwikkeld. Deze combinatie zorgt ervoor dat de toekomstige vlakstanser geautomatiseerde processen professioneel leert te besturen.

Voor wie is de opleiding procesoperator vlakstansen bedoeld?

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor vlakstansers die al enige ervaring hebben aan een vlakstansmachine. Zodat ze kunnen helpen om het productieproces nog beter, sneller of slimmer te maken.

Wat leer je tijdens de opleiding procesoperator vlakstansen?

Tijdens deze opleiding leer je competenties op het gebied van vakdeskundigheid, materialen en middelen inzetten, onderzoeken en analyseren, instructies en procedures opvolgen, plannen en organiseren, samenwerken en overleggen met leidinggevenden en team, kwaliteit leveren en hiervoor ook verantwoordelijk zijn en continue te zoeken naar mogelijke verbeteringen in het productieproces en de eigen werkomgeving.

Wat is het niveau van de opleiding procesoperator vlakstansen?

Als je de opleiding succesvol hebt afgesloten krijg je het branche-erkende GOC-certificaat Procesoperator vlakstansen.

Wat is de duur van de opleiding procesoperator vlakstansen?

De opleiding duurt 14 dagen en wordt afgesloten met een examendag. Het examen bestaat uit het inleveren van een portfolio met gemaakte opdrachten. Ook maak en presenteer je een voorstel waarin je uitlegt hoe het productieproces bij jouw bedrijf verbeterd kan worden.

Tijdens de opleiding staan 3 onderwerpen centraal:

  • basis grafimediaproces
  • productie realisatie
  • productie optimalisatie

€ 4.620,- (excl. btw)

Bestaat uit:

  • leskosten
  • literatuur & materiaal
  • online leeromgeving
  • catering

Subsidie mogelijkheden

Veel bedrijven kampen met een tekort aan technisch personeel. Vluchtelingen willen niets liever dan snel aan het werk gaan. Een win-winsituatie zou je denken. Helaas is dat niet altijd het geval. Doordat vluchtelingen de taal niet voldoende spreken, geen relevant netwerk hebben en vaak de juiste diploma’s missen, hebben zij een grote achterstand tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Zonde, want met de juiste opleiding geven zij je bedrijf veel terug. Denk aan een flinke dosis motivatie, potentie en doorzettingsvermogen. Wat vluchtelingen nodig hebben is een kans van werkgevers die de deuren van hun bedrijf willen openzetten.
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Mohammed Sahanne, Drukkerij de Vries

Aanpak:

Deze opleiding is bijzonder interactief. Zelfanalyse, opdrachten, discussie, ervaringsuitwisseling en inbreng eigen praktijk maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

De opleiding duurt 14 dagen (exclusief praktijktoetsing in het bedrijf).

Het examen bestaat uit portfolio opdrachten en een verbetervoorstel ontwikkelen en presenteren.

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Procesoperator vlakstansen.

Plaats en data

21 mei 2021, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

0318 – 53 91 29

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen