//

Subsidie praktijkleren aanvragen


Overweeg je iemand een werkleerplaats aan te bieden of volgt een medewerker al een mbo opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl)? Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is tussen nu en 15 september 2023 17.00 uur een eenmalige subsidie voor tegemoetkoming in de begeleidingskosten aan te vragen.

De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de student begeleid is in een studiejaar. Doordat het aantal begeleidingsweken achteraf vastgesteld kan worden, wordt de subsidie pas aan het einde van een school- of studiejaar aangevraagd. Meer informatie is te vinden op de website van de RVO.

Stimuleringsregeling BBL
Naast deze overheidsregeling kent de grafimediabranche ook een ‘Stimuleringsregeling BBL’ van het A&O Fonds Grafimediabranche. Het doel is de instroom van leerlingen in printmediaberoepen te stimuleren. KVGO leden kunnen éénmalig aanspraak maken op deze subsidie per student. Voor 2023 is de hoogte van de subsidie vastgesteld op € 2.500,-.

Eind september start weer een bbl opleiding Grafisch operator in Veenendaal. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Of neem contact op met Henri van de Craats: 06-54936295, [email protected].