//

Van drukker naar meewerkend voorman


Krehalon produceert met een moderne extrusielijn kunststofverpakkingen voor delevensmiddelenindustrie. Aanvullend worden veel films, zakken en andere verpakkingen bedrukt. Dat gebeurt met een 10-kleuren flexodrukpers.

In elk bedrijf lopen ze rond. Drukkers die meer in hun mars hebben dan alleen het bedienen van de persen. Zo ook bij Krehalon Industries uit Deventer, dat één van haar flexodrukkers de kans gaf om zich te ontwikkelen tot meewerkend voorman.

Daarvoor volgde hij de opleiding Operationeel leidinggevende bij GOC. Plannen, organiseren, coachen, voortgangsbewaking, kwaliteitsmanagement; het kwam allemaal aan bod in deze 13-daagse opleiding. Ook ontdekte Martin, zoals de drukker heet, zijn eigen stijl van leidinggeven.

De aanleiding voor de opleiding? “Martin is iemand met potentieel. Hij ziet werk liggen, signaleert verbetermogelijkheden, is proactief. Omdat we overwegen om het aantal ploegendiensten uit te breiden, hebben we meer mensen nodig die een ploeg kunnen aansturen. Als voorbereiding hebben we Martin daarom deze training aangeboden”, vertelt HR Manager Nathalie Rumahroeson.

Nathalie vergeleek verschillende aanbieders met elkaar. Ze koos uiteindelijk voor GOC. Waarom? “Ik vond het belangrijk dat het een praktische opleiding zou zijn. Dat je iets leert waar je in de praktijk wat mee kan. Dat gevoel kreeg ik bij GOC en dat werd achteraf ook bevestigd’’, zegt Nathalie. “Een andere medewerker volgde een vergelijkbare training bij een andere opleider. Uit de terugkoppeling bleek dat de opleiding van GOC beter aansluit bij de praktijk. Wat ook als prettig werd ervaren, is dat andere deelnemers ook uit de grafische industrie komen. Ze spraken dezelfde taal en dat leert makkelijker.”

Ga voor meer informatie naar Colormanagement. Of neem contact met ons op via 0318 – 53 91 29 of via [email protected].