//

Colormanagement (ISO 12647) offset


Colormanagement (ISO 12647) offset

Algemeen:

Is het voor jouw klanten cruciaal dat de kleuren van drukwerk exact lijken op het origineel? En dat elke keer opnieuw? Dan is de opleiding Colormanagement een aanrader. Je leert in deze opleiding hoe je kleuren met behulp van profielen optimaal overdraagt van het ene apparaat naar het volgende. Met de kennis die je opdoet kun je bovendien de colormanagement workflow in jouw bedrijf verbeteren. Dat zorgt voor meer efficiency, betere resultaten en tevreden klanten!

Voor wie is de opleiding colormanagement bedoeld?

Deze opleiding is waardevol voor onder meer dtp’ers, vormgevers en signmedewerkers. Ook systeembeheerders en medewerkers die zich bezighouden met kleurkwaliteit of ISO-implementatie hebben veel aan deze opleiding.

Wat leer je tijdens de opleiding colormanagement?
 • Wat is colormanagement;
 • Hoe pas je colormanagement toe;
 • Gebruik van (ICC, ECI of Fogra) profielen;
 • Hoe communiceer je met je klant over kleuren en kleurverwachting;
 • Hoe controleer je output.
Wat is het niveau van de opleiding?

Als je op mbo-niveau denkt en werkt, is deze opleiding voor jou goed te doen. De docent neemt je stapsgewijs mee in colormanagement en geeft veel praktijkvoorbeelden. Daardoor kun je wat je leert snel en makkelijk toepassen in jouw bedrijf.

Wat is de duur van de opleiding?

De opleiding duurt 2 dagen. Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Tijdens de opleiding staan 2 onderwerpen centraal:

 • Kennismaking met colormanagement
 • Colormanagementworkflow
 • Colormanagement toepassen

€ 815,- (excl. btw)

Bestaat uit:

 • leskosten
 • literatuur & materiaal
 • online leeromgeving
 • catering

Subsidie mogelijkheden

Nathalie vergeleek verschillende aanbieders met elkaar. Ze koos uiteindelijk voor GOC. Waarom? “Ik vond het belangrijk dat het een praktische opleiding zou zijn. Dat je iets leert waar je in de praktijk wat mee kan. Dat gevoel kreeg ik bij GOC en dat werd achteraf ook bevestigd’’, zegt Nathalie. “Een andere medewerker volgde een vergelijkbare training bij een andere opleider. Uit de terugkoppeling bleek dat de opleiding van GOC beter aansluit bij de praktijk. Wat ook als prettig werd ervaren, is dat andere deelnemers ook uit de grafische industrie komen. Ze spraken dezelfde taal en dat leert makkelijker.”
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Nathalie Rumahroeson, Krehalon

“Heel leerzaam om te zien waar je nog kunt verbeteren. Zo liet de trainer bijvoorbeeld zien dat kleuren nog beter worden overgedragen als we afbeeldingen op een andere manier opslaan. We inventariseren nu hoe we onze instellingen verder kunnen perfectioneren”, vertelt ordermanager/ DTP’er Ruud Nijssen.
Lees hier het hele ervaringsverhaal.

Ruud Nijssen, Elburg-Smit

Aanpak:

Het uitwisselen van ervaringen en de inbreng van praktijkvoorbeelden maken het leerproces persoonlijk en praktijkgericht. Om nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kun je tussentijds en tot een half jaar na afloop van de opleiding contact onderhouden met de docent en andere cursisten.

Groepsgrootte:

maximaal 10 personen

Duur en studiebelasting:

2 dagen

Toetsing en afsluiting:

Na afloop van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Inschrijfformulier

Plaats en data

01 oktober 2024, Veenendaal

Bel voor vrijblijvend advies van onze adviseurs:

(0318) 539 119

of stel je vraag per e-mail

Gerelateerde opleidingen