//

Creëer nu al de mogelijkheden voor morgen


De komende jaren gaan veel vakmensen in de grafimediabranche met pensioen. Wachten we tot ze weg zijn of gaan we nu al aan de slag om de toekomst van al dat mooie druk-, print-, sign en verpakkingswerk in Nederland veilig te stellen?

De bron van stagiair(e)s vanuit het reguliere onderwijs en daarmee de instroom van nieuwe mensen is er nauwelijks nog. We zullen de handen ineen moeten slaan.

Waarmee wij de grafimedia bedrijven faciliteren, lees je in deze nieuwsbrief. Wat zijn jouw plannen om nieuwe mensen te werven? Leer-werkplekken en scholing bieden? Of het voorbeeld van Rotterdam volgen: leerlingen bij toerbeurt bij bedrijven in de regio praktijk kennis op laten doen. Rondleidingen verzorgen in jouw bedrijf? Zie het verslag van drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé in deze nieuwsbrief?

Het creëren van mogelijkheden start nu!


Procesoperator vouwplakken: 31 augustus
Introductie leidinggevende: 2 september
Adobe update CC versie 2018 t/m 2021: 2 september
Praktisch leidinggeven: 2 september
WordPress voor vormgevers: 3 september
Technisch operator diepdruk (diepdruk rotatie): 8 september
Intro grafimedia technieken: 15 september
Mbo opleiding grafisch operator (BBL): 17 september
Praktijkopleider: 22 september
Basisoperator (druk- en nabewerkingstechnieken): 23 september
Machine operator flexo: 23 september
Procesoperator vlakstansen: 24 september
Operationeel leidinggevende: 14 oktober


Onze rol bij het werven van nieuwe medewerkers

Nieuwkomers in de branche technische kennis via de BBL-opleiding grafisch operator bij brengen, is bij velen bekend. Maar er is meer waarmee we de branche ondersteunen.

Met onze gerichte online wervingscampagnes bereiken we jongeren en zij-instromers in specifieke regio’s voor een baan en opleiding in de grafimediabranche.

We maken gebruik van onze contacten in de arbeidsmarktregio’s en bij de werkgeversservicepunten.
Uiteraard hebben we de vacaturebank van C3 werkt! waar bedrijven hun vacatures kunnen plaatsen.
Ook internationaal zijn we actief. Via het Europese Print-Your-Future-project zetten het A&O Fonds en GOC zich in om de instroom in onze branche te vergroten.
Samen met de grafische lycea richten we ons op voorlichting aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Indien nodig werken we samen met uitzend- en bemiddelingsbureaus.

Tenslotte streven we er naar om mensen die door een reorganisatie of faillissement in begeleiding komen bij C3 werkt! te behouden voor de branche en te laten doorstromen naar bedrijven die vacatures hebben.
Wil je meer informatie over een van deze onderwerpen? We zijn te bereiken via: 06 – 21 51 32 13, [email protected].

BBL-opleiding >>


Ruud Liefhebber: al 25 jaar examinator voor GOC

Een tikkie streng, maar met oog voor de mens. Dat is Ruud Liefhebber. Bijna een kwart eeuw is hij actief voor GOC als examinator. Om betrokken te blijven, kennis over te dragen én om zelf te blijven leren. Want hoewel hij inmiddels is gepensioneerd, zit het drukkersvak hem in het bloed. “Met mijn vijftig jaar ervaring kan ik anderen verder helpen.”

Klik hier>>

 


Succesvolle praktijk-studiedag voor leerlingen BBL-opleiding

Op 18 juni zijn vijf leerlingen van het BBL-leerwerktraject en de twee docenten rondgeleid in de 300 jaar oude drukkerij van waarde documenten, Koninklijke Joh. Enschedé in Haarlem. Onder leiding van Marcel Klok, commercieel directeur bij het bedrijf, hebben de leerlingen veel historie van het bedrijf en de druktechniek meegekregen.
Eenmaal aangekomen in het zwaar beveiligde gebouw, met onder andere de productieruimte, werd de brug gemaakt naar de nieuwste ontwikkelingen op grafisch en media gebied. De combinatie van augmented reality, virtual reality en artificial intelligence met drukwerk.

Het toevoegen van augmented reality aan bankbiljetten en postzegels werd als zeer “gaaf” ervaren. Doel van deze rondleiding? Feedback krijgen van toekomstige grafici. Hoe kijken jonge mensen naar onze branche. De leerlingen hebben de opdracht een presentatie te maken over dit bedrijfsbezoek voor Marcel Klok. Iedereen heeft het als een geslaagde dag ervaren en het is een overweging om deze praktijk-studiedag als vast onderdeel aan de BBL-opleidingen toe te voegen.

Een leerling aanmelden voor de BBL-opleiding of ook je bedrijf beschikbaar stellen voor een rondleiding? Bel of mail naar 0318 – 53 91 11, [email protected].

Klik hier >>


Operationeel leidinggevende

Wil jij medewerkers helpen het beste uit zichzelf te halen? De afdeling naar een hoger niveau tillen? Met de opleiding Operationeel leidinggevende groei je op het gebied van zelfinzicht, leiderschap, communicatie, motivatie en verandermanagement.

Deze interactieve opleiding wordt verzorgd door drie ervaren docenten, met ieder hun eigen specialiteit.

Door samen te oefenen, leren en het uitvoeren van opdrachten in je eigen bedrijf groei je als groep naar het behalen van een branche-erkend certificaat. Durf jij die stap te zetten?

Klik hier >>


Fit en gezond blijven als je werkt in de nacht

Veel drukkers en nabewerkers hebben moeite met ploegendiensten. Gelukkig kan je met handige tips en trucs daar wel beter mee om leren gaan, merken ze bij Scholma in het Groningse Bedum.

Het bedrijf werkt met drie ploegen. Dat is niet alleen voor oudere medewerkers ‘een dingetje’, ook als je jonge kinderen hebt zijn nachtdiensten zwaar. Dat geldt ook voor vroege diensten. Scholma vindt het belangrijk dat de medewerkers met plezier hun werk doen en fit en gezond blijven.

Klik hier >>


Laatste kans: tot 75% subsidie via Create your future

Scholma maakt voor het vitaliteitstraject gebruik van subsidie uit het Create your future-project van het A&O Fonds Grafimediabranche. Met die subsidie kunnen grafimediabedrijven tot 75% van de kosten vergoed krijgen. De subsidie kan nog aangevraagd worden tot eind 2021. Wees er dus snel bij! Je vindt alle info op

www.createyourfuture.nl